search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24
MENU CLOSE

Τι να μη βάλετε στη βαλίτσα των διακοπών σας

18.07.2019 07:07
Τι να μη βάλετε στη βαλίτσα των διακοπών σας  - Media

 

Eτοιμάζεστε για τις καλοκαιρινές διακοπές και φοβάστε πως δε θα χωρέσουν τα πράγματα στη βαλίτσα; Κρατήστε την αποσκευή σας ελαφριά και ταξιδέψτε εύκολα και έξυπνα. Δείτε 8 πράγματα που μπορείτε να αφήσετε πίσω!

8 απλά tips για το τι να μην πακετάρετε στη βαλίτσα σας!

1. Δεκάδες προϊόντα περιποίησης

Δε χρειάζεται να πάρετε μαζί στο ταξίδι σας και τα 250 ml σαμπουάν, κοντίσιονερ κλπ.! Σαμπουάν και λοιπά προϊόντα περιποίησης μαλλιών, προσώπου και σώματος είναι οι συνήθεις ύποπτοι που ευθύνονται για την υπέρβαρη βαλίτσα μας. Αν πρόκειται ειδικά να πάρετε μόνο μια βαλίτσα καμπίνας στο αεροπλάνο, εξοπλιστείτε με τα ταξιδιωτικά μεγέθη των διαφόρων προϊόντων, τα οποία μπορούν να μπουν και στη χειραποσκευή. Τέλος, μην ξεχνάτε πως πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν τα απαραίτητα για το μπάνιο σας.

2. Πολλά και βαριά βιβλία

Μπορεί το διάβασμα ενός καλού βιβλίου το καλοκαιράκι στην παραλία να έχει αξία ανεκτίμητη. Ωστόσο δε χρειάζεται να κουβαλήσετε όλη τη βιβλιοθήκη στις βαλίτσες του ταξιδιού σας! Ρίξτε στη χειραποσκευή σας 1-2 βιβλία και έχετε κατά νου ότι βιβλιοπωλεία και άλλα μέρη όπου μπορείτε να προμηθευτείτε περιοδικά και βιβλία υπάρχουν ακόμη και στα πιο μικρά ελληνικά νησιά. Οι δε λάτρεις του e-book, έχετε τη λύση έτοιμη!

3. Ηλεκτρονικά και γκατζετάκια

Δεν πάμε διακοπές με το laptop της δουλειάς! Επίσης δεν πάμε διακοπές έχοντας όλοι από ένα γκάτζετ στο χέρι! Αφήστε σπίτι τα περιττά, ένα smartphone ή ένα tablet είναι αρκετό για την επικοινωνία σας και για να τσεκάρετε κάτι online, αν χρειαστεί.

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας το tablet, τι γίνεται όμως με τα σπίρτα, ή εκείνο το σουγιαδάκι για το κάμπινγκ;

4. Δεκάδες ζευγάρια παπούτσια

Είτε άνδρας, είτε γυναίκα, στις καλοκαιρινές διακοπές χρειάζεστε ένα ζευγάρι σαγιονάρες και ένα πιο καλό ζευγάρι παπούτσια για τη βραδινή σας έξοδο.

Τέλος, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας ένα ζευγάρι αναπαυτικά αθλητικά παπούτσια, ιδίως αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε παραλίες όπου απαιτείται κατάβαση και περπάτημα για την προσέγγιση τους.

5. Σεσουάρ μαλλιών και τα λοιπά

Τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν ένα μικρό σεσουάρ μαλλιών στο μπάνιο ή μέσα σε κάποιο συρτάρι για τους επισκέπτες τους. Αν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο ή ψάξτε online στην επίσημη ιστοσελίδα του για τις παροχές του δωματίου σας. Οι δε γυναίκες μην μπείτε στον πειρασμό να πάρετε μαζί σας όλες τις συσκευές ισιώματος και φορμαρίσματος μαλλιών. Καλοκαίρι είναι – και το ανέμελο look σάς πάει!

6. Ταξιδιωτικούς οδηγούς

Αφήστε σπίτι τους ταξιδιωτικούς οδηγούς – άλλωστε, μπορείτε πλέον να βρείτε τα πάντα online! Το καλοκαίρι χρειάζεται και λίγη περιπέτεια. Εξερευνήστε τους διάφορους τόπους χωρίς ταξιδιωτικούς οδηγούς και δείτε τι θα ανακαλύψετε!

7. Βαριά ή πολύτιμα κοσμήματα

Αποφύγετε να πάρετε μαζί σας στις διακοπές βαριά ή πολύτιμα κοσμήματα. Αναρωτηθείτε αν πραγματικά τα χρειάζεστε!

8. Πετσέτες

Ακόμη κι αν είστε από αυτούς που παίρνουν παντού μαζί τους τη δική τους πετσέτα, αντισταθείτε στον πειρασμό! Ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα πάντοτε προσφέρουν πετσέτες προσώπου και σώματος. Επίσης μπορείτε να είστε πιο προσεκτικοί με τις πετσέτες θαλάσσης: προτιμήστε πιο μικρές και ελαφριές πετσέτες, ή παρεό-πετσέτες που στεγνώνουν και πιο γρήγορα.

Πηγή: gr.skyscanner.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24