07/12/2019 08:24:32

Άδοξο τέλος για τη Mercedes-Benz X-Class - Γιατί απέτυχε το πρώτο pick-up της γερμανικής φίρμας

Άδοξο τέλος για τη Mercedes-Benz X-Class - Γιατί απέτυχε το πρώτο pick-up της γερμανικής φίρμας - Media

 

Θύμα των περικοπών που πρόκειται να πραγματοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η Daimler βλέποντας τα κέρδη της να περιορίζονται με ανησυχητικό ρυθμό θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν η Mercedes-Benz X-Class.

Το πρώτο σύγχρονο pick-up της Mercedes-Benz δεν απέδωσε τα αναμενόμενα παρά την εξαιρετική παράδοση που διαθέτει η γερμανική φίρμα στην ευρύτερη κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα κέντρα αποφάσεων της Στουτγάρδης.

Ενδεικτικό της αποτυχίας της Mercedes-Benz X-Class να αποκτήσει το δικό της κοινό είναι το γεγονός ότι την περασμένη χρονιά διατέθηκαν μόλις 16.700 μονάδες σε Ευρώπη, Αυστραλία και Νότια Αφρική.

Φυσικά δεν ήταν μονό η το υψηλό κόστος απόκτησης του αυτοκινήτου ή ανακλήσεις που οδήγησαν στον εμπορικό του παραγκωνισμό αλλά και η συγγένεια με το Nissan Navara, το πλαίσιο του οποίου χρησιμοποιήθηκε ως βάση για την εξέλιξή του.

Παρά τα φτωχά αποτελέσματα της X-Class, πάντως, η απόφαση των Γερμανών ίσως να ήταν διαφορετική αν ο όμιλος της Daimler δεν είχε κληθεί να αντιμετωπίσει το ορατό ενδεχόμενο της δραματικής μείωσης των κερδών του.

Πηγή: caranddriver.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.