14/08/2020 17:13:51

Ανασκευάζει ο Κυρανάκης: Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της κύριας σύνταξης (Audio)

Ανασκευάζει ο Κυρανάκης: Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της κύριας σύνταξης (Audio) - Media
 
“Προφανώς και δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης της κύριας σύνταξης”, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real FM, μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στην ΕΡΤ.
 
“Η κύρια σύνταξη ανήκει στον πρώτο πυλώνα. Ο πρώτος πυλώνας είναι η εθνική σύνταξη και κύρια σύνταξη. Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι επικουρικές και τρίτος πυλώνας είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κυρανάκης.
 
Σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: “Η κ. Αχτσιόγλου δεν γνωρίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη ασφαλιστικές εταιρείες; Δεν γνωρίζει ότι πολλά από αυτά τα οποία έχουμε συμπεριλάβει στο σχέδιο μας, που είναι ακριβώς το ίδιο προεκλογικά και ακριβώς το ίδιο μετεκλογικά, υπάρχουν ήδη; Αυτό που αλλάζει είναι ο δεύτερος πυλώνας. Στον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού έχουμε πει και ψήφισε ο κόσμος επ αυτού ότι θέλουν να λειτουργεί κεφαλαιοποιητικά.
 
Εάν κάποιος θέλει να επιλέξει ένα δημόσιο ταμείο είναι ελεύθερος να το κάνει, εάν κάποιος θέλει να πάει σε ιδιωτικό ταμείο επίσης θα είναι ελεύθερος να το κάνει. Αυτό θα αφορά τους νέους ασφαλισμένους, δηλαδή τους νέους ανθρώπους οι οποίοι θα βγουν στη σύνταξη από το 2050 και μετά. Άρα, τους τωρινούς συνταξιούχους δεν τους αφορά όλη αυτή η κουβέντα, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις θα μείνουν ανέγγιχτες για τους τωρινούς συνταξιούχους. Οι νέοι ασφαλισμένοι όταν μετά από 30 – 35 χρόνια πάρουν σύνταξη θα έχουν ένα άλλο σύστημα”.
 

Πηγή: enikos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.