search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:41
MENU CLOSE

Τρυπητή: Βουτιά στα καταγάλανα νερά και το ήρεμο τοπίο! (Video)

19.07.2019 09:05
Τρυπητή: Βουτιά στα καταγάλανα νερά και το ήρεμο τοπίο! (Video) - Media

 

Για όσουν «γνωρίζουν» τις σπάνιες ομορφιές της Κρήτης, είναι γνωστό πως η παραλία Τρυπητή στη νότια πλευρά του Νομού Ηρακλείου αποτελεί ένα κρυμμένο θησαυρό! Τα βαθιά, καταγάλανα νερά του κρητικού πελάγους και η απόλυτη ηρεμία του απομακρυσμένου τοπίου, ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Είναι αλήθεια πως χρειάζεται λίγη περισσότερη υπομονή μέχρι να φτάσεις και να αντικρίσεις την παραλία έπειτα από χιλιόμετρα χωματόδρομου, αλλά στο τέλος αυτό που μένει είναι μόνο ικανοποίηση από την απόλαυση του τελικού προορισμού…

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η παραλία Τρυπητή βρίσκεται νότια του νομού Ηρακλείου περίπου 73 χλμ από την πόλη και πολύ κοντά στο Λέντα. Να σας πω βέβαια ότι δεν είναι οργανωμένη παραλία, θα βρείτε μερικά αρμυρίκια για φυσική σκιά καθώς και δυο ταβερνούλες για να απολαύσετε ένα χορταστικό γεύμα.

Το φαράγγι Τρυπητής, είναι ίσως από τα λίγα Κρητικά φαράγγια, που μπορεί κάποιος να προσεγγίσει και οδικώς, χωρίς απαραίτητα να το περπατήσει…είναι εξαίσιο με πανύψηλους βράχους που σε ένα σημείο στενεύουν τόσο πολύ ώστε να χωράει ίσα ίσα ένα μόνο αυτοκίνητο. Ο δρόμος οδηγεί κατευθείαν στην παραλία όπου μπορούμε να παρκάρουμε.

Οι κάθετοι βράχοι κατά μήκος του φαραγγιού και της ακτής είναι γεμάτοι σπηλιές που έχουν δώσει το όνομά τους στην περιοχή και καταλαμβάνονται από τα δεκάδες κατσίκια που κατοικούν εδώ.

Η διαδρομή προς την παραλία , μέσω του φαραγγιού της Τρυπητής (Ηρακλείου) είναι μια σπάνια εμπειρία. Η διάσχιση του άγριου τοπίου στα Αστερούσια Όρη, αφήνει στην άκρη την κούραση από τις δυσκολίες του δρόμου και σας καθηλώνει στο παράθυρο να απομνημονεύετε ίσως τις πιο εντυπωσιακές εικόνες από το ταξίδι σας στο νησί!

Δείτε το οδοιπορικό της Κλεοπάτρας Μαμουνάκη και της εκπομπής «Καλό Μεσημέρι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:41