search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:42
MENU CLOSE

Τραμπ: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία – Καταρρίψαμε ιρανικό drone

19.07.2019 18:01
Τραμπ: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία – Καταρρίψαμε ιρανικό drone - Media

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε βέβαιος ότι αμερικανικές δυνάμεις «κατέρριψαν» ένα ιρανικό drone στο Στενό του Χορμούζ, γεγονός που η Τεχεράνη διαψεύδει κατηγορηματικά.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το καταρρίψαμε», επέμεινε την Παρσκευή ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.

Ο Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι το αμερικανικό αποβατικό ελικοπτεροφόρο πλοίο USS Boxer κατέρριψε στο Στενό του Χορμούζ ένα ιρανικό drone το οποίο πέταγε σε απόσταση 914 μέτρων από το πλοίο «σε μια προκλητική και εχθρική ενέργεια», ενώ αγνόησε τις εκκλήσεις να απομακρυνθεί.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής η κρατική τηλεόραση του Ιράν πρόβαλε εικόνες που, όπως υποστηρίζει, καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατέστρεψε ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του Κόλπου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ένα ιρανικό UAV», επέμεινε και ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:42