search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:20
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στο Συντονιστικό: Ένα μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό – Ανταποκρίθηκε με ταχύτητα

19.07.2019 18:21
Μητσοτάκης στο Συντονιστικό: Ένα μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό - Ανταποκρίθηκε με ταχύτητα   - Media
 
Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του σεισμού και την πορεία των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού.
 
Ο πρωθυπουργός έφθασε λίγο μετά τις 8:30 το απόγευμα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έκανε από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμού μετά το σημερινό σεισμό, από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο και από τον Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Αρχιπύραχο Ιωάννη Καραμαλίκη.

Παράλληλα ενημερώθηκε για την μετασεισμική ακολουθία από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα που επέδειξαν.

Στη συνέχεια δήλωσε: «Επισκέφθηκα το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων με σκοπό να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άντρες που εργάζονται εδώ, για την άμεση ανταπόκρισή τους στον σεισμό που έπληξε σήμερα την Αθήνα. Θέλω για άλλη μια φορά να πω ένα μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό ο οποίος κινητοποιήθηκε πολύ γρήγορα, ακολουθώντας όλα τα επιχειρησιακά σχέδια και πιστεύω ότι ανταποκρίθηκε πολύ ικανοποιητικά σε αυτό το έκτακτο περιστατικό. Η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα, έχουμε μάθει να ζούμε με σεισμούς. Αυτός ήταν ένας ακόμα -θα γίνουν και άλλοι στο μέλλον- δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό και το πρώτο μέλημα του κράτους είναι να προστατεύει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο η δική μας η δουλειά δεν είναι να μπλεκόμαστε στα πόδια των επιχειρησιακών την ώρα της κρίσης. Ένα μόνο μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κρατικό μηχανισμό που ανταποκρίθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε αυτό το περιστατικό».

Ομαλή η σεισμική ακολουθία

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του προέδρου του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα και του προέδρου της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Κώστα Μαρκόπουλου.

Στην έκτακτη σύσκεψη εκτιμήθηκε η κατάσταση μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε νωρίτερα την Παρασκευή την Αττική. Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν είναι τα εξής:

1. Έχουμε ομαλή σεισμική ακολουθία

2. Ο σεισμός είχε επίκεντρο το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας, το οποίο δεν είχε ενεργοποιηθεί στον σεισμό του 1999

3. Οι κάτοικοι δεν έχουν λόγο ανησυχίας και θα πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, σε όσες περιπτώσεις κριθεί αυτό απαραίτητο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:17