search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:33
MENU CLOSE

«Στα κόκκινα» η ένταση στο Ορμούζ: Το Ιράν κατέλαβε βρετανικό τάνκερ

19.07.2019 18:41
Sputnik: H Ελλάδα δεν μπορεί να στείλει πλοία στο στενό του Ορμούζ - Media
 
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι «συνέλαβαν» το βρετανικό τάνκερ Stena Imperο στο Στενό του Oρμούζ.
 
Μέλη της ναυτικής δύναμης των Φρουρών ανέβηκαν στο δεξαμενόπλοιο «για μη τήρηση του διεθνούς ναυτικού κώδικα», κατόπιν «αιτήματος των λιμενικών και ναυτιλιακών αρχών της επαρχίας Χορμοζγκάν», ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Sepahnews, τον ιστότοπο των Φρουρών, και μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση.
 
Εν τω μεταξύ, κατεπείγουσα κυβερνητική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη στο Λονδίνο προκειμένου να εξεταστεί τι συνέβη με το βρετανικό δεξαμενόπλοιο που φέρεται να έχει συλληφθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Στενό του oρμούζ, ανέφερε μέσω του Twitter ένας πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Sunday Times. Το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών πληροφοριών Refinitiv, το Stena Impero είναι ένα δεξαμενόπλοιο που ανήκει στη Stena Bulk και φέρει σημαία Μεγάλης Βρετανίας. Το πλοίο κατευθυνόταν στο Τζουμπάιλ της Σαουδικής Αραβίας.
 
Ένας χάρτης εντοπισμού των πλοίων δείχνει ότι το Stena Impero έκανε απότομη στροφή ενώ έπλεε στο Στενό του Ορμούζ, στη νότια είσοδο του Κόλπου, και κατευθύνεται βόρεια, προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30