20/02/2020 13:36:44

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Δεν είμαι ταχυδακτυλουργός - Δεν υπάρχει μαγική λύση (Video)

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Δεν είμαι ταχυδακτυλουργός - Δεν υπάρχει μαγική λύση (Video) - Media

 

Ευθύνες στους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης αναφορικά με το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ που εγκαταλήφθηκε επέρριψε ο Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος και αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε πως θα παρουσιάσει αναλυτικά στη Βουλή το «πολυπαραγοντικό» σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να ανησυχούν.

«Μπορεί να υπάρξει λύση καλής και κακής ΔΕΗ; Κάτι τέτοιο θα κόστιζε πέντε δισεκατομμύρια. Πού θα τα βούμε; Πουθενά. Δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής. Πρέπει να πάμε σε λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ πολυπαραγοντική. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη ΔΕΗ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός. Η εταιρεία είναι αυτοπαγιδευμένη. Εχει ζητήσει κατ' επανάληψη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυξήσεις στα τιμολόγια. Ομως, έτσι, θα χάσεις πελάτες που θα πάνε στους ανταγωνιστές. Αυτό πληρώνουμε. Το σχέδιο θα είναι τελείως ξεκάθαρο τη Δευτέρα το απόγευμα», συνέχισε. 

Στο ερώτημα αν η ΔΕΗ μπορεί να ανταποκριθεί έως ότου να δουλέψει το σχέδιο σωτηρίας, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι υπάρχει επιφυλακή για την επάρκεια ρεύματος.  «Δεν θέλω να πανικοβάλλω τον κόσμο, αλλά έχουμε διακοπές, τη μέρα που ορκίσθηκα, είχαμε διακοπή», είπε.

Ο υπουργός υποστήριξε πως πληρώνουμε τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να μην πουληθεί η «μικρή ΔΕΗ». «Είναι σχεδόν τρελό αυτό που έγινε με τη μικρή ΔΕΗ», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ είχε χάσει το 83% της αξίας της στο χρηματιστήριο επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Από το "ζωντανό" χρέος στη ΔΕΗ τα μισά τα χρωστούν 60.000 άνθρωποι, μεγάλοι καταναλωτές που δεν είχαν ενοχληθεί- είχε ακολουθηθεί η πολιτική του μη μου τους κύκλους τάραττε», επανέλαβε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.