search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:27
MENU CLOSE

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Δεν είμαι ταχυδακτυλουργός – Δεν υπάρχει μαγική λύση (Video)

20.07.2019 10:01
Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Δεν είμαι ταχυδακτυλουργός - Δεν υπάρχει μαγική λύση (Video) - Media

 

Ευθύνες στους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης αναφορικά με το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ που εγκαταλήφθηκε επέρριψε ο Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος και αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε πως θα παρουσιάσει αναλυτικά στη Βουλή το «πολυπαραγοντικό» σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να ανησυχούν.

«Μπορεί να υπάρξει λύση καλής και κακής ΔΕΗ; Κάτι τέτοιο θα κόστιζε πέντε δισεκατομμύρια. Πού θα τα βούμε; Πουθενά. Δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής. Πρέπει να πάμε σε λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ πολυπαραγοντική. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσε τη ΔΕΗ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός. Η εταιρεία είναι αυτοπαγιδευμένη. Εχει ζητήσει κατ’ επανάληψη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυξήσεις στα τιμολόγια. Ομως, έτσι, θα χάσεις πελάτες που θα πάνε στους ανταγωνιστές. Αυτό πληρώνουμε. Το σχέδιο θα είναι τελείως ξεκάθαρο τη Δευτέρα το απόγευμα», συνέχισε. 

Στο ερώτημα αν η ΔΕΗ μπορεί να ανταποκριθεί έως ότου να δουλέψει το σχέδιο σωτηρίας, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι υπάρχει επιφυλακή για την επάρκεια ρεύματος.  «Δεν θέλω να πανικοβάλλω τον κόσμο, αλλά έχουμε διακοπές, τη μέρα που ορκίσθηκα, είχαμε διακοπή», είπε.

Ο υπουργός υποστήριξε πως πληρώνουμε τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να μην πουληθεί η «μικρή ΔΕΗ». «Είναι σχεδόν τρελό αυτό που έγινε με τη μικρή ΔΕΗ», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ είχε χάσει το 83% της αξίας της στο χρηματιστήριο επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Από το “ζωντανό” χρέος στη ΔΕΗ τα μισά τα χρωστούν 60.000 άνθρωποι, μεγάλοι καταναλωτές που δεν είχαν ενοχληθεί- είχε ακολουθηθεί η πολιτική του μη μου τους κύκλους τάραττε», επανέλαβε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:27