search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:30
MENU CLOSE

Δεν θέλει κόπο, θέλει τροπολογία…

11.04.2012 09:19
Δεν θέλει κόπο, θέλει τροπολογία… - Media

Όσο αργούν οι αστρολόγοι, οι αρχιτέκτονες της οργόνης και οι ραβδοσκόποι να αποφανθούν περί του ποια Κυριακή του Μάη είναι επιρρεπέστερη σε διψήφια ποσοστά και σε αμβλείες συναινέσεις τόσο οι βουλευτές μας ευκολύνονται… και κοτσάρουν τροπολογίες στην ούγια των νομοσχεδίων.

Όσο αργούν οι αστρολόγοι, οι αρχιτέκτονες της οργόνης και οι ραβδοσκόποι να αποφανθούν περί του ποια Κυριακή του Μάη είναι επιρρεπέστερη σε διψήφια ποσοστά και σε αμβλείες συναινέσεις τόσο οι βουλευτές μας ευκολύνονται… και κοτσάρουν τροπολογίες στην ούγια των νομοσχεδίων. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο ανάμεσα στην προώθηση των κραυγαλέων συμφερόντων μέσω των νόμων και στην προώθηση των περιφερειακότερων συμφερόντων μέσω των υπονόμων (των παραθυρακίων) έχει δώσει πασαπόρτι σε κάθε πικραμένο πολιτευτή μικρού και μεγάλου βεληνεκούς για φωτογραφικές διευθετήσεις. Ψηφοθήρες και ψηφοφόροι παλαιάς κοπής φωνάζουν το τελευταίο «cheeese» τους στο «παρά πέντε» της κάλπης. Ακόμα και την ώρα που ψυχορραγεί η χολέρα, εξαντλούνται τα περιθώρια να σωθεί κάποια λέρα. Δεν επαληθεύεται άλλωστε καν η θεωρία θεματικής σχετικότητας μεταξύ νόμου και τροπολογίας. Από πάνω οι περγαμηνές μπορεί να λένε για δουλειές κι από κάτω για φούντες. Κάπως έτσι προέκυψαν τα παρακάτω ευφάνταστα αιτήματα που, όπως πάντα, παρουσιάζει το «Π» σε αποκλειστικότητα…

 

Να τύχουν ειδικής μεταχείρισης τα VIPιοφόρα

Ειδικά τα οχήματα της κατηγορίας «Ο Αχόρταγος», που είναι επιφορτισμένα με το καθήκον της απαλλαγής μας από τα λύματα, δεν είναι δυνατόν να εμπίπτουν στην κατηγορία των κοινών φορτηγών. Γι’ αυτό και ο ειδικός επί των λημμάτων υπουργός Παιδείας (και ουχί ο υπουργός Μεταφορών, όπως αρχικά ψιθυρίστηκε) εισηγήθηκε την ένταξή τους στον στόλο των βουλευτικών οχημάτων και την κρατικοποίησή τους, με την έννοια ότι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αστείρευτα κρατικά σκατά για αναρρόφηση. Το κράτος άλλωστε θα είναι αυτό που θα προγραμματίζει και θα ενορχηστρώνει στο εξής τις αποστολές VI Pιοφόρων για το ξεσκάτωμα των ιδιωτών φίλων του. Οι απλοί πολίτες δεν έχουν χρεία τέτοιων οχημάτων δεδομένου ότι μπορούν πλέον μόνοι να αναρροφούν, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, τα περιττώματά τους, πράγμα που, όπως προκύπτει και από τη λαϊκή σοφία (βλ. το σκατό παξιμάδι) μπορεί ενίοτε να αποβεί επισιτιστικά σωτήριο.

 

Να απελευθερωθεί το ταψί

Το ταψί αποτελεί πλέον μουσειακό μαγειρικό σκεύος που απαιτεί σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας, γι’ αυτό και ένα εκ των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών ζήτησε, για λογαριασμό των πεινασμένων ψηφοφόρων του, να αποπεμφθεί το ογκώδες και δυσκολογέμιστο ταψί από τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της ελληνικής κουζίνας και να επιστρέψει το έθνος στη λαδόκολλα. Άλλωστε η οικογένεια του εν λόγω στελέχους τηρεί επιχείρηση παραγωγής λαδοκολλορολών και μπορεί να καλύψει την εγχώρια ζήτηση. Η τροπολογία για την απελευθέρωση του ταψιού εξαιρεί ωστόσο τους νταμπλάδες (ήτοι τα στρογγυλά ταψιά), που μπορούν να έρχονται κατά περίπτωση, ελεύθερα…, κατακέφαλα στους πολίτες – έναντι συμβολικού ενοικίου – και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των συμποσίων (στις περιπτώσεις που οι πολίτες και οι πολιτικοί θα τα τρώνε πάλι μαζί).

 

Να δοθεί άδεια παραμονής στους λαθροβουλευτές

Εν όψει του επικείμενου μαυρίσματος, υπήρξε βουλευτής που ζήτησε να περάσει τροπολογία κατά των εκλογικών διακρίσεων στο νομοσχέδιο για τα Ασφαλιστικά, με την οποία να καθίσταται δυνατή η παραμονή του κατίμαυρου βουλευτή – που δεν εκλέγεται – στη θέση του. Επειδή δεν είναι σαφές πώς ακριβώς μπορεί να συμβεί αυτό, ο βουλευτής συμπύκνωσε τις υπάρχουσες δυνατότητες στη φράση: «Ξέρετε εσείς… Θα βρεθεί τρόπος. Όπως έγινε και ο Παπαδήμος πρωθυπουργός… Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»… Τις πράσινες κάρτες θα τις χορηγούν από κοινού και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, ενώ βίζα θα μπορούν να παίρνουν μόνο οι άνδρες βουλευτές, καθότι οι λαθραίες βουλευτίνες μπορούν να αξιοποιήσουν τις φυσικές τους βίζες, όπως κάνουν πολλές μαύρες που έρχονται και παραμένουν στη χώρα μας. Απλοί, καθημερινοί κανόνες του trafficking…

 

Κατάργηση της βουλευτική αψιλίας

Αν, ο μη γένοιτο, άνθρωποι είμαστε, ποτέ δεν ξέρεις, ένας βουλευτής ή πρώην βουλευτής βρεθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση, δηλαδή κληθεί να επιβιώσει με κοινό μισθό υψηλά αμειβόμενου υπαλλήλου, θα πρέπει να ενεργοποιείται ο μηχανισμός «ΙΚΑ Καλλιθέας» και να αρχίζουν να του κόπτονται τσέκια αέρα εθνοπατέρα… Τη σχετική τροπολογία εισηγήθηκε υπουργός – παιδί φρονίμων, ο οποίος ζήτησε επίσης να είναι δυνατός ο διορισμός του εκπεσόντος μέλους του Κοινοβουλιμίου σε κάποιες από τις «1» θέσεις, που αντιστοιχούν σε «5» τής προ τρόικας εποχής. Ζήτησε επίσης να είναι δυνατή η τοποθέτηση ουράς ανέργων ή αλυσίδας αστέγων έξω από την εργασία και την οικία των ενδιαφερομένων, για τη βέβαιη και μόνιμη καβάτζωση θέσης πάρκινγκ τώρα που κανείς δεν θα κινεί το όχημά του και το πρόβλημα θα γίνει δυσεπίλυτο. Τέλος, πρότεινε την πάταξη των καρτέλ στο σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς τους.

 

[email protected]

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:30