search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:35
MENU CLOSE

Συλλήψεις οι προσαγωγές για την επίθεση με μπογιές στον ΣΕΒ

21.07.2019 16:02
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για το πανό - Τους επιβλήθηκαν πρόστιμα  - Media

 

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο από τις τρεις προσαγωγές, που είχαν γίνει νωρίτερα, για την επίθεση με μπογιές στα γραφεία του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα ατόμων πέταξε μπογιές στην πρόσοψη του κτίρίου και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή,

Ο «Ρουβίκωνας» ανέβασε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα athens.indymedia.gr. 

Η ανάληψη ευθύνης

«Για τη σημερινή δράση αφορμή στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ ότι είναι ανάγκη να καταργηθεί η νομική κατοχύρωση του κατωτάτου μισθού, δήλωση που έλαβε χώρα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκλογική νίκη του εκλεκτού των αρίστων Κ. Μητσοτάκη.

Εμείς λοιπόν τους ακούσαμε και σηκώνουμε το γάντι. Οι αιτίες και οι λόγοι που ο κάθε ένας/μια από εμάς των από τα κάτω έχει για να επιτεθεί στον ΣΕΒ, συμβολικά η και πραγματικά είναι αναρίθμητες, αλλά ταυτόχρονα απλές στην εξήγηση τους.

Ο ΣΕΒ είναι το συλλογικό όργανο των βιομήχανων στον τόπο μας, δηλαδή των παραδοσιακών κατόχων του κεφαλαίου και των μέσων παραγωγής. Αυτό από μόνο του τον καθιστά στόχο όλων όσων αντιλαμβάνονται ότι ο καπιταλισμός και η καταπίεση των πολλών από τους λίγους δεν είναι η φυσική κατάσταση των πραγμάτων αλλά μια επιβεβλημένη δια τη βίας συνθήκη που για την ανατροπή της όλοι εμείς που την υφιστάμεθα οφείλουμε να δώσουμε την μάχη μας.

Ζούμε σε συνθήκες κοινωνικού πολέμου, καταπίεσης και στέρησης βασικών υλικών και κοινωνικών αγαθών. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και ονειρεύεται ακόμη κοινωνικά συμβόλαια, συναινέσεις και διάλογο των “παραγωγικών τάξεων”, εκτιμάμε ότι στρουθοκαμηλίζει η δεν διαθέτει στο ελάχιστο πολιτική οξυδέρκεια.

Το κράτος και οι κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία είναι εφαρμοστές μιας πολιτικής που υπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι κούφια ρητορική.

Το εφεύρημα της “μεσαίας τάξης” που είναι υποτίθεται ο στυλοβάτης της οικονομίας μας αποδείχτηκε στα χρόνια της κρίσης ότι δεν ήταν παρά μια μεγάλη φούσκα. Μικρομεσαία αφεντικά, μανατζαραιοι και κρατικοδίαιτα λαμόγια ήταν αυτοί που καταφανώς έχασαν όταν η elite του κεφαλαίου με όχημα την κρίση αποφάσισε ότι πρέπει να αναδιαρθρωθεί ο τρόπος που μοιράζεται η πίττα. Φυσικά όλοι χάσαμε, όλων η ζωή έγινε δυσκολότερη, μόνο που εμείς ήμασταν συνηθισμένοι μια που έτσι κι αλλιώς δύσκολα τα φέρναμε.

Αυτοί που κέρδισαν ήταν οι κύριοι του ΣΕΒ, οι τραπεζίτες οι εφοπλιστές και λοιπά παράσιτα και αυτό έγινε με την δραστική μείωση του κόστους της εργασίας. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το κλειδί της δήλωσης του πρόεδρου. Αυτό είναι που τους καίει και εκεί είναι η μάχη που πρέπει να δοθεί.

Το αν και με τι όρους θα γίνει αυτό μένει να το δούμε, εμείς πάντως θα κάνουμε με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε ότι είναι δυνατό προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αγώνας για μια ζωή ελευθερίας και αξιοπρέπειας

Για την αναρχία

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:35