search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:39
MENU CLOSE

Γέμισε η Θεσσαλονίκη σκαραβαίους

22.07.2019 06:11
Γέμισε η Θεσσαλονίκη σκαραβαίους - Media

 

Η είδηση ότι η Volkswagen ρίχνει τίτλους τέλους σε ένα θρυλικό όχημα που σημάδεψε την ιστορία όχι μόνο της εταιρείας αλλά ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας, τον «σκαραβαίο», δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο προκάλεσε θλίψη στους απανταχού λάτρεις του συγκεκριμένου μοντέλου. Μπορεί, μάλιστα, αυτή η τελική εκδοχή του μοντέλου, που παραγόταν στο εργοστάσιο της Πουτέμπλα στο Μεξικό να μην είχε σχεδόν τίποτα το κοινό με τον πρόγονό του, το «αυτοκίνητο του λαού» (Volks-wagen), που εμπνεύστηκε προπολεμικά ο Χίτλερ και σχεδίασε μοναδικά ο Φερντινάντ Πόρσε, αλλά ούτε και με το σύμβολο της επανάστασης και της ελευθερίας των χίπηδων της δεκαετίας του ’60, ωστόσο η φήμη του συγκεκριμένου μοντέλου έχει λάβει, στο πέρασμα των δεκαετιών, μυθιστορηματικές διαστάσεις.

Σήμερα, το θρυλικό Beetle, που βρίσκεται στο top-5 των κορυφαίων αυτοκινήτων του 20ού αιώνα, εξακολουθεί να μαγνητίζει τα βλέμματα, αφού υπάρχουν κάποιοι, όπως τα μέλη της Λέσχης Σκαραβαίου Θεσσαλονίκης, που αρνούνται πεισματικά να το …καταχωνιάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η Λέσχη ιδρύθηκε το 2014 και αριθμεί περίπου 50 μέλη. Σκοπός της, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρός της, Χρήστος Δαγδαλένης, «είναι η διατήρηση του “σκαραβαίου” και η συντήρηση των αυτοκινήτων, που εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:38