search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:38
MENU CLOSE

«Ξεφεύγει» η Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου απειλεί τις ΗΠΑ με… αντίποινα για τα F-35

22.07.2019 13:47
Τσαβούσογλου στον πρόεδρο της Μπεσίκτας για ΠΑΟΚ: «Έτοιμοι να σας παρέχουμε κάθε είδους υποστήριξη» - Media
 
Με αντίποινα προειδοποιεί η Άγκυρα διά στόματος υπουργού Εξωτερικών τις ΗΠΑ, σε περίπτωση που δεν της παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. «Αν οι ΗΠΑ επιδείξουν εχθρική στάση απέναντί μας, δεν το κρύβουμε, θα απαντήσουμε» σημείωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί από το ΝΑΤΟ, γιατί απαιτείται ομοφωνία.
 
O Τσαβούσογλου, μιλώντας στο τουρκικό κανάλι TGRT, δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία μέχρι να παραγάγει τα δικά της μαχητικά θα καλύψει τις ανάγκες της από άλλες πηγές.
 
Για την Τουρκία οι S-400 είναι μια υπόθεση που έχει κλείσει, επανέλαβε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. «Αυτό το γεγονός δεν αλλάζει. Ένα αντιαεροπορικό σύστημα σαν τους S-400 δεν είναι ένα σύστημα που το χρησιμοποιείς στα καλά καθούμενα, δεν είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται για επιθέσεις εναντίον μιας άλλης χώρας ή για τις αμυντικές ανάγκες μιας άλλης χώρας. Οι S-400 είναι ένα σύστημα για τη διασφάλιση της ειρήνης» ανέφερε.
 
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέκρινε, μάλιστα, τους S-400 με τους Patriot, λέγοντας ότι το ρωσικό είναι ένα σύστημα καλύτερο και πιο προηγμένο από το αμερικανικό.
 
Αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, είπε ότι συνέστησε στον Μάικ Πομπέο να στηρίξει τον Αμερικανό πρόεδρο στις επιλογές που έχει κάνει για την Τουρκία, τονίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί στενές επαφές με την Τουρκία και την τουρκική προεδρία. «Βλέπουμε έναν Τραμπ που δεν θέλει να χάσει την Τουρκία. Αλλά στις ΗΠΑ ακούγονται διαφορετικές φωνές. Οι ΗΠΑ λένε ότι “F-35 και S-400 δεν συμβαδίζουν”. Εμείς λέμε το αντίθετο. Επομένως, οι ΗΠΑ είναι εκείνες που δεν αποδέχονται την πρότασή μας. Ο Τραμπ δεν θέλει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Εμείς θέλαμε αμυντικό σύστημα και κυρίως Patriot. Δεν μας τους έδωσαν προβάλλοντας κάποιες δικαιολογίες. Επομένως εμείς υπογράψαμε συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400. Για την Τουρκία αυτό το αμυντικό σύστημα ήταν αναγκαίο και ο Τραμπ το βλέπει αυτό» ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
 
Αναφορικά με τις επικείμενες αμερικανικές κυρώσεις, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία ασάφεια, ωστόσο ο Τραμπ έχει την εξουσία να τις αναβάλει ή ακόμη και να μην τις εφαρμόσει καν. «Αυτή είναι και η προσδοκία μας από τις ΗΠΑ» ανέφερε.
 
Πηγή: ethnos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:38