search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:19
MENU CLOSE

Η συμβουλή του Βαρουφάκη προς την κυβέρνηση – «Αυτό μην το πείτε στις Βρυξέλλες»

22.07.2019 16:20

 

Μία «συμβουλή» προς την κυβέρνηση περιελάμβανε η δεύτερη ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή, ως επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες για μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, ανέφερε ότι πρόκειται για κάτι που δεν θα χαροποιήσει τους Ευρωπαίους. Όχι επειδή πρόσκεινται ιδεολογικά στο ΜέΡΑ 25, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά επειδή υπάρχουν δύο λέξεις που τους τρομάζουν: «Ματέο Σαλβίνι».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησε πώς ο Σαλβίνι ακολουθεί μία πολιτική στήριξης του ιταλικού μεγάλου κεφαλαίου, με γενναία μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στα πρότυπα του Ρήγκαν, κάτι που ενδέχεται να φέρει αναταράξεις στις εσωτερικές ισορροπίες στην ΕΕ.

Αν θέλετε να στηρίξετε τις μεγάλες επιχειρήσεις αφήστε την φορολογία εκεί που είναι και καταργήστε την προκαταβολή του φόρου, ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:18