28/02/2020 07:48:14

ΕΜΠ: «Αιφνιδιαστήκαμε από την πρόταση ενοποίησης με το Μουσείο - Δεν μας ενημέρωσε κανείς»

ΕΜΠ: «Αιφνιδιαστήκαμε από την πρόταση ενοποίησης με το Μουσείο - Δεν μας ενημέρωσε κανείς» - Media

 

Την ενόχλησή τους εκφράζουν η Πρυτανεία και οι Κοσμήτορες του ΕΜΠ για την εξαγγελθείσα ενοποίηση του χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου με το «κάτω Πολυτεχνείο», στην οδό Πατησίων, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με τις αρχές του ιδρύματος.

«Για το σχέδιο αυτό που αφορά και σε χώρο του ΕΜΠ δεν υπήρξε, όπως είναι επιβεβλημένο, προηγούμενη ενημέρωση της πολυτεχνικής κοινότητας, ούτε και της διοίκησης του Ιδρύματος», σημειώνουν οι αρχές του ΕΜΠ.

Σημειώνεται ότι, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ενοποίηση των δύο χώρων δεν προαπαιτεί ούτε προβλέπει μετεγκατάσταση της Αρχιτεκτονικής σχολής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΕΜΠ αιφνιδιάστηκε με τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, οι οποίες αφορούν σχέδιο ενοποίησης του Αρχαιολογικού Μουσείου με το συγκρότημα της Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Για το σχέδιο αυτό που αφορά και σε χώρο του ΕΜΠ δεν υπήρξε, όπως είναι επιβεβλημένο, προηγούμενη ενημέρωση της πολυτεχνικής κοινότητας, ούτε και της διοίκησης του Ιδρύματος.

Επισημαίνουμε ότι στο ιστορικό και εμβληματικό συγκρότημα της Πατησίων πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του ΕΜΠ σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο και στεγάζεται η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Αυτονόητο είναι ότι σε οποιαδήποτε συζήτηση για αναβάθμιση της περιοχής, το ΕΜΠ πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.