search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:13
MENU CLOSE

«Μαύρη» επέτειος: Ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία στο Μάτι (Photos)

23.07.2019 06:00
«Μαύρη» επέτειος: Ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία στο Μάτι (Photos) - Media

 

Έναν χρόνο μετά από τη φονική πυρκαγιά σε Μάτι και Νέο Βουτζά που στέρησε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, καμένα δέντρα, καμένα σπίτια και κατεστραμμένοι δρόμοι παραμένουν εκεί για να μας θυμίζουν την ανείπωτη τραγωδία που σκόρπισε τον θάνατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΣΕΚΜΑ, υπάρχουν ακόμη σπίτια που πρέπει να κατεδαφιστούν, παρ’ όλ’ αυτά δεν έχει γίνει ούτε αυτό, ούτε πολλά άλλα…

Πεντακόσιοι πενήντα άνθρωποι δεν έχουν πια σπίτι, 2.000 καμένα δέντρα δεν έχουν απομακρυνθεί, όπως δεν έχει απομακρυνθεί και ο αμίαντος σε μεγάλο ποσοστό.

Έναν χρόνο πριν, η περιοχή θύμιζε «παράδεισο» για τα παιδιά, ησυχαστήριο για τους μεγαλύτερους. Σήμερα, οι κάτοικοι της περιοχής ζουν με τις πληγές ανοιχτές, προσπαθώντας να ξεχάσουν τις εικόνες βιβλικής καταστροφής που έναν χρόνο πριν μεταδίδονταν σε ζωντανή μετάδοση..

Σήμερα στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στη μνήμη των 102 θυμάτων στο οποίο θα δώσει το «παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το απόγευμα σε κάθε πληγείσα περιοχή θα συγκεντρωθούν όσοι το επιθυμούν και περπατώντας τους δρόμους της φωτιάς για να καταλήξουν σιωπηλά στο λιμανάκι του Ματιού, στις 20:00 όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και εκφώνηση των ονομάτων των νεκρών.


 

Στο Νέο Βουτζά, θα συγκεντρωθούν στις 18:00 στο πέταλο της οδού Ισμήνης, της β’ Εισόδου, εκεί που εντοπίστηκαν τα περισσότερα θύματα, προκειμένου να τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη τους, ενώ στη συνέχεια, περπατώντας προς το Μάτι με προορισμό το ΝΑ.Ο.ΜΑ. θα φυτευτούν κατά μήκος του δρόμου, 15 κυπαρισσάκια, αφιερωμένα στους ανθρώπους που χάθηκαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10