01/04/2020 04:33:30

Δ. Καιρίδης-Αγγ.Σπανού: Ενα καθόλου απαρατήρητο δίδυμο

Δ. Καιρίδης-Αγγ.Σπανού: Ενα καθόλου απαρατήρητο δίδυμο  - Media

 

Πριν από λίγες μέρες, στην εκπομπή του Βασίλη Σκουρή στον ραδιοφωνικό σταθμό news24/7, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφόλης της ύλης, αφού πρώτα εξέφρασε τη λύπη του που δεν θα συνομιλούσε ραδιοφωνικά με την δημοσιογράφο Αγγελική Σπανού.

Η Αγγελική είχε αποχωρήσει από το ραδιόφωνο μετά το Πάσχα για λόγους υγείας, όπως η ίδια είπε με θάρρος και ειλικρίνεια. Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων του Παντείου, σχολιαστής για πέντε χρόνια στην εκπομπή Evening Report του Action 24 με τον Γιώργο Κουβαρά (έχω την χαρά να κάνω την αρχισυνταξία) είπε το πιο πολύ που μπορούσε, ότι η Αγγελική έγραψε ιστορία σ' αυτό το πάνελ και ότι η συμβολή της ήταν καθοριστική για την επιτυχία της εκπομπής.

Εγώ που την ξέρω προσωπικά φαντάστηκα αμέσως πόσο υπερβολικό θα της φάνηκε όλο αυτό και πόση αμηχανία θα αισθάνθηκε. Ομως καταλαβαίνω γιατί το είπε ο Δημήτρης. Και μετά την αποχώρησή της από την εκπομπή πολύς κόσμος την αναζήτησε. Γιατί δεν διέκοπτε ποτέ το συνομιλητή της, γιατί ήταν πυκνός και βαθύς ο λόγος της, γιατί δεν έπαιζε παιχνίδια, γιατί δεν είχει την αγωνία της εικόνας της.

Πριν από τις ευρωεκλογές η Αγγελική σε άρθρο της στην Athens Voice κατήγγειλε τη δολοφονία χαρακτήρα που ακραίοι κύκλοι επιχειρούσαν εναντίον του Δημήτρη Καιρίδη και τον υπερασπίστηκε τόσο ανοιχτά και καθαρά που μπορεί να ξαφνιάστηκαν τηλεθεατές που για χρόνια παρακολουθούσαν τις κόντρες τους στο πάνελ. Εμένα δεν μου έκανε εντύπωση. Γιατί άλλο η πολιτική διαφωνία και άλλο η δύναμη της  σκέψης και η ποιότητα του ψυχισμού που καθένας μας κουβαλάει.

 Αυτά που ενώνουν τον Καιρίδη και τη Σπανού είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Γιατί ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές, είναι και οι δύο έντιμοι, γενναίοι, βαθιά δημοκράτες και ευρωπαϊστές, κοινωνικά ευαίσθητοι και γενναιόδωροι. Είμαι σίγουρος ότι το βιβλίο της Αγγελικής Σπανού «Απαρατήρητοι» που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Πόλις τον Απρίλιο θα άγγιξε τον καθόλου απαρατήρητο Δημήτρη Καιρίδη όσο και μένα που δουλεύω πίσω από τα φώτα και περνώ, συχνά, «απαρατήρητος» μέσα στον μιντιακό μικρόκοσμο των υπερπαρατηρήσιμων. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.