search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:47
MENU CLOSE

Ολονύχτιο «camping» και ταλαιπωρία γονέων έξω από τους παιδικούς σταθμούς για μια θέση μέσω ΕΣΠΑ (Photos)

24.07.2019 07:57
Ολονύχτιο «camping» και ταλαιπωρία γονέων έξω από τους παιδικούς σταθμούς για μια θέση μέσω ΕΣΠΑ (Photos) - Media

 

 

Έξω από παιδικούς σταθμούς ξενύχτησαν γονείς στα Χανιά, προσπαθώντας να προλάβουν να εξασφαλίσουν μια θέση για τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews, γονείς στήθηκαν από χθες τη νύχτα έξω από παιδικούς για να καταφέρουν να γράψουν το παιδί τους, αφού με το συγκεκριμένο πρόγραμμα voucher όπως χαρακτηριστικά λέει ο θυμόσοφος λαός «Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε».

Μάλιστα, κάποιοι έφεραν μαζί τους και τα απαραίτητα για το βραδινό γεύμα.

 

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια. Είναι βασική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα απαραίτητη για τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού. Και ως τέτοια πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται. Απαιτεί σύγχρονη οργάνωση, ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, πλήρως εξοπλισμένο σε υλικοτεχνική υποδομή, πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύγχρονο, σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών, έτσι ώστε να βοηθηθεί το κάθε παιδί να αναπτυχθεί σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά. Ως μέλη του Συλλόγου Γυναικών Χανίων και της ΟΓΕ, του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος της χώρας μας, ενώνουμε τη φωνή μας με τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, με τα νέα ζευγάρια των λαϊκών οικογενειών. Παλεύουμε, επίσης, μαζί με τις εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για τα άμεσα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε περιοχή, αλλά και με κεντρικές παρεμβάσεις, για τη ζωτική αυτή ανάγκη των παιδιών μας.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός και ν’ αξιοποιηθούν κρατικά και δημοτικά κτήρια για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Να καταργηθούν παντού τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.

Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Αποκλειστικά κρατικούς – δημόσιους – δωρεάν – σύγχρονους και ασφαλείς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.

Μόνιμο, εξειδικευμένο κι επαρκές προσωπικό, με ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που ν’ ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες βρεφών και νηπίων.

Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους, για ν’ αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.

Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ!

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

Για σένα γυναίκα υπάρχει ένας σύλλογος ή ομάδα της ΟΓΕ στη γειτονιά σου, που παλεύει διαχρονικά για το δικαίωμα των παιδιών μας στην μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στη ΖΩΗ με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Όπως βλέπεις έχουμε πολλά κοινά!

Έλα να μας γνωρίσεις και ν’ αγωνιστούμε μαζί!»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:44