search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:32
MENU CLOSE

Πρόστιμο-ρεκόρ 5 δισ. πληρώνει το Facebook

24.07.2019 13:03
Αγριεύει το Facebook: Διαγράφει λογαριασμούς, εξηγεί γιατί - Media

 

Υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των Δημοκρατικών, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ επέβαλε πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 5 δισ. δολαρίων στο Facebook.

To πρόστιμο έρχεται μετά από έρευνα της Επιτροπής του Κογκρέσου για τις πρακτικές του γίγαντα των social media σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του και συνοδεύεται από απαίτηση για μεταρρύθμιση των όρων χρήσης, ώστε να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το πρόστιμο θα πρέπει να επικυρωθεί από δικαστήριο, ενώ οι Δημοκρατικοί που συμμετέχουν στην Επιτροπή ανέφεραν ότι το ποσό είναι μικρό και ότι η απόφαση αποτελεί ξέπλυμα και συγκάλυψη, χωρίς να διορθώνει τις αιτίες που οδήγησαν στις παραβιάσεις.

Η απόφαση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την απαίτηση ανεξάρτητη επιτροπή να αναλάβει όλες τις αποφάσεις που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών αφαίροντας το δικαίωμα αυτό από τον CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:32