search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:11
MENU CLOSE

Ιστορικό ρεκόρ για τα ελληνικά ομόλογα – Έσπασε το φράγμα του 2% το 10ετές

24.07.2019 16:54
«Ποδαρικό» της Ελλάδας στις αγορές με 20ετές ομόλογο «βλέπει» η Citigroup - Media

 

Το φράγμα του 2% έσπασε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, υποχωρώντας στη διαρκεια της ημέρας σε νέο ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών (1,994%). Νωρίς το απόγευμα η απόδοση του ομολόγου κυμαίνονταν στο 1,999%.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί σε όλες σχεδόν τις ευρωπαικές αγορές ομολόγων και η αυξημένη ζήτηση των επενδυτών για ελληνικά ομόλογα, τροφοδότησαν σήμερα το ράλι στην δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα οι αποδόσεις όλων σχεδόν των ομολόγων να σημειώνουν σημαντική υποχώρηση. Οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης καθώς και την επαναφορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων στη λεγόμενη επενδυτική βαθμίδα (investment grade) στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2020.

Ενδεικτικά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 1,03% απο σημαντική είναι η υποχώρηση που καταγράφει και η απόδοση του νέου 7ετούς ομολόγου το οποίο εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η απόδοση του κυμαίνεται πλέον στο 1,58% από το το 1,9% που ήταν κατά την έκδοση του.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03