search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:56
MENU CLOSE

Έρευνα: Ολοένα και λιγότερες Γαλλίδες βγαίνουν τόπλες στην παραλία – Τι φοβούνται

24.07.2019 18:44
Έρευνα: Ολοένα και λιγότερες Γαλλίδες βγαίνουν τόπλες στην παραλία - Τι φοβούνται - Media

 

Φόβος παρενόχλησης, έλλειψη αυτοπεποίθησης ή ανησυχία για την υγεία τους: οι Γαλλίδες είναι ολοένα και πιο διστακτικές στο να εμφανιστούν τόπλες στην παραλία, καταδεικνύει έρευνα.

Σε ποσοστό μικρότερο του 20% οι Γαλλίδες, ηλικίας κάτω των 50 ετών, επιλέγουν να βγουν χωρίς το πάνω μέρος του μπικίνι τους στην παραλία, έναντι 28% πριν από δέκα χρόνια και 43% το 1984, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το ινστιτούτο Ifop σε περισσότερες από 5000 Ευρωπαίες, εκ των οποίων 1000 Γαλλίδες.

Οι γυναίκες ηλικίας 18-25 ετών αναφέρουν τον φόβο της παρενόχλησης, των επικρίσεων σε βάρος του σώματός τους από άλλους ή ακόμα και τον φόβο οι άνδρες να τις κοιτάζουν επίμονα, προσπαθώντας να εξηγήσουν την απόφασή τους να αποφύγουν το μονοκίνι.

Οι Γαλλίδες είναι επίσης περισσότερο ντροπαλές σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαίες: το 48% των Ισπανίδων δηλώνει ότι βγαίνει τόπλες στην παραλία, όπως και το 34% των Γερμανίδων.

Όμως, το μάρκετινγκ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περισσότερο από την αιδώ, στηρίζουν την απόσυρση του μονοκίνι, εξηγεί η Καμίλ Φραουντεβό-Μετρί, πολιτικολόγος στο Πανεπιστημίου του Ρενς, στη βορειοανατολική Γαλλία, και συγγραφέας του βιβλίου «”Le corps des femmes, la bataille de l’intime”.

«Οι γυναίκες πιστεύουν ότι δεν έχουν αρκετά όμορφο στήθος, επομένως το κρύβουν» εξήγησε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτό είναι χειρότερο σήμερα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι λογαριασμοί των διάσημων ινφλουένσερ» συμβάλλουν σε «αυτό το εμπορικό σύστημα και το μάρκετινγκ που κατασκευάζει τις νόρμες, οι οποίες εμποδίζουν τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους» υπογραμμίζει η Καμίλ Φραουντεβό-Μετρί.

Στο σύνολό τους, και σε κάθε ηλικία, ο πρώτος λόγος που αναφέρουν οι Γαλλίδες στο γιατί αποφασίζουν να κρύψουν το στήθος τους είναι ο φόβος για την υγεία τους.

Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από την «επιτυχία της σφυρηλάτησης των ιατρικών μηνυμάτων για τους κινδύνους του ήλιου» τονίζει στην εφημερίδα Le Parisien ο Φρανσουά Κράους, ο οποίος συντόνισε την έρευνα που διεξήχθη τον Απρίλιο και δημοσιεύτηκε χθες.

Σε αντίθεση, το 68% των Γαλλίδων απαντά «ναι» στο ερώτημα:

«Προσωπικά, σας ενοχλεί να βλέπετε μια γυναίκα με μπουρκίνι;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:56