search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Σκληρή κριτική από το ΚΙΝΑΛΛ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2083
25-07-2019
25.07.2019 03:00
kinal_logo.jpg

 

Η κυβέρνηση άφησε πολλά θέματα, εκκρεμή και αναπάντητα υποστηρίζει η Φ. Γεννηματά

Τη… «ρότα» που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής εντός του κοινοβουλίου απέναντι στη «γαλάζια» διακυβέρνηση σκιαγράφησε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. «Θα ασκήσουμε αντιπολίτευση μαχητική, προγραμματική και υπεύθυνη», δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. «Όπως αντισταθήκαμε στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι θα σταθούμε απέναντι στη δεξιά και στις ακροδεξιές συνιστώσες της» ήταν το μήνυμα της Φ. Γεννηματά προς τα κυβερνητικά έδρανα.
 
Σε αυστηρό μάλιστα ύφος έστειλε προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση, όπως χαρακτηριστικά είπε, πως «αρκετά με το μπούλινγκ στο ΚΙΝΑΛΛ από κατευθυνόμενα κέντρα και εγκάθετους – συκοφαντικά κέντρα που διαστρεβλώνουν συνεχώς την πολιτική μας και τη στάση μας». Και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε: «κ. Μητσοτάκη βγάλτε από την πρίζα τη γνωστή μονταζιέρα του Μαξίμου. Λειτουργεί και επί των ημερών σας, από τις πρώτες μέρες».
 
Εστιάζοντας την κριτική της σε όλα όσα ακούστηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης η Γεννηματά, στη δευτερολογία της στην Ολομέλεια της Βουλής, σημείωσε πως «μετά τον πρωθυπουργό και οι αρμόδιοι υπουργοί επέλεξαν να κρατήσουν κλειστά χαρτιά. Η κυβέρνηση άφησε πολλά θέματα ακάλυπτα, εκκρεμή και αναπάντητα. Όμως για να πάει η χώρα μπροστά, για να βγει η Ελλάδα οριστικά από την κρίση χρειάζονται καθαρές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις».
 
Ερωτήματα
Εξαπολύοντας «πυρά» προς την κυβέρνηση, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έθεσε το ερώτημα: «Πού είναι το σχέδιό σας ότι οι μειώσεις φόρων που κάνετε οδηγούν σε επενδύσεις;». Όπως είπε η Φ. Γεννηματά «κάνετε φοροελαφρύνσεις, συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν. Δεδομένου ότι διατηρείτε τους υψηλούς στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, το ερώτημα είναι αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την υλοποίησή τους. Ή θα δούμε πάλι – όπως επί ΣΥΡΙΖΑ – περικοπές κοινωνικών δαπανών, κατάρρευση των νοσοκομείων και δραστικές μειώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων; Προχωράτε χωρίς καμία πειστική πρόβλεψη για το πώς θα πυροδοτήσουν την πολυπόθητη ανάπτυξη».
 
Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στο Υπερταμείο, θέτοντας ένα ακόμη ερώτημα προς την κυβερνητική πλευρά: «Τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε; Θα το διατηρήσετε, ως απόδειξη της δικής σας συμμόρφωσης στους δανειστές, ή θα το αλλάξετε;». Πρόσθεσε μάλιστα πως ο χαρακτήρας του Υπερταμείου είναι απαξιωτικός για τη χώρα και πρωτοφανής για τα θεσμικά δεδομένα της ΕΕ. Είναι ακραίος ακόμα και για όρους αποικιοκρατίας».
 
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επέκρινε τον πρωθυπουργό λέγοντας πως κατά την τριήμερη διαδικασία στη Βουλή «κανένα σχέδιο δεν ακούσαμε για τον πρωτογενή τομέα και τον αγροτικό κόσμο», αλλά και πως «δεν ακούσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση της ΔΕΗ» και πως «δεν ακούσαμε κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους», αλλά και για τους νέους εθνικούς στόχους.
 
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης «δεν ακούσαμε κανένα σχέδιο αποκατάστασης των εισοδημάτων». Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε: «Πολύ λίγα ακούστηκαν για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους ανάπηρους». Στο πεδίο της Διακύβερνησης, η Φ. Γεννηματά ανέφερε πως ο πρωθυπουργός έκανε «όπισθεν ολοταχώς» λέγοντας ότι «μετά τη μικρή και ευέλικτη κυβέρνηση με τους 51 υπουργούς, προστέθηκαν 52 γενικοί γραμματείς με απόφαση πρωθυπουργού και μετά τις αντιδράσεις προστέθηκε άλλο ένα επίπεδο διοίκησης. Γιατί, παρά τις διακηρύξεις σας, στην πράξη φροντίζετε να διατηρήσετε το πελατειακό κράτος στο οποίο στηρίζεστε».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36