search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30
MENU CLOSE

Αδιέξοδο Σοσιαλιστών-Podemos για σχηματισμό κυβέρνησης

24.07.2019 20:30
Ισπανία: Ο επικεφαλής του Podemos αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνασπισμού - Media

 

Οι προοπτικές για σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ των Σοσιαλιστών και των Podemos, μία μέρα πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο ισπανικό κοινοβούλιο, φαίνεται να λιγοστεύουν, αφότου μια κυβερνητική πηγή χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αξιώσεις του ακροαριστερού κόμματος.

Αν ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ δεν ψηφιστεί πρωθυπουργός αύριο Πέμπτη, η επόμενη κοινοβουλευτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο. Μια ανώτερη πηγή των Podemos ανέφερε στο Reuters ότι: «Πηγαίνουμε για Σεπτέμβριο». Αν οι διαπραγματεύσεις των δύο κομμάτων αποτύχουν, και δεν υπάρξει κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν. Κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαίωσαν αυτό στο Reuters.

Η αυριανή ψηφοφορία στη βουλή θα πραγματοποιηθεί στις 14:30, τοπική ώρα και πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι τότε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30