06/06/2020 08:39:56

Ξανά ελεύθερη στους κατασκηνωτές η Γαύδος - Παρέμβαση της δημάρχου για την «ενοικίαση» καβατζών

Ξανά ελεύθερη στους κατασκηνωτές η Γαύδος - Παρέμβαση της δημάρχου για την «ενοικίαση» καβατζών - Media

 

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Δημάρχου Γαύδου κ. Ευαγγελίας Καλλινίκου στις ενέργειες “new age” επιχειρηματία για εμπορική εκμετάλλευση καβατζών σε παραλία του νησιού.

Σύμφωνα με κείμενό της:

“Τα δέντρα άρχισαν να είναι ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβατζες δεν επιτρέπονται”

Πιο αναλυτικά, η κ. Καλλινίκου αναφέρει τα εξής:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλων ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί.

Ένα μεμονωμένα περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος.

Τα δέντρα άρχισαν να είναι ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβάτζες δεν επιτρέπονται.»

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την είδηση νοικιάζονται καβάτζες στο νησί με κόστος από 20 ευρώ την ημέρα αλλά και 40 ευρώ κι ανάλογα με το πόσα new age κόλπα προβλέπει το πακέτο.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό παραθεριστές εξέδωσαν και ανακοίνωση – καταγγελία όπου αναφερόταν και τα εξής:

“Σε αυτούς τους χώρους άλλοι μεγαλώσαμε, άλλοι ωριμάσαμε, άλλοι γεράσαμε και όλοι κοινωνικοποιηθήκαμε και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε ενοίκιο ή να φύγουμε. Η εκδίωξη μας από τον αμμόλοφο του Σαρακήνικου και της υπόλοιπης Γαύδου δεν θα περάσει.”

Πηγή: agonaskritis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.