search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:12
MENU CLOSE

Ο Μπαρνιέ «κατακεραυνώνει» τον Τζόνσον: «Μη αποδεκτή» η στάση του

25.07.2019 15:30
Και μέσα σε όλα, στασιμότητα στο Brexit «βλέπει» ο Μπαρνιέ - Media
 
Επικριτικός απέναντι στη στάση του Μπόρις Τζόνσον προς το Brexit, χαρακτηρίζοντάς της σαν «μη αποδεκτή», εμφανίστηκε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, Μισέλ Μπαρνιέ.
 
Σε email του προς τις εθνικές κυβερνήσεις των μελών της ΕΕ, ο Μπαρνιέ υποστήριξε πως η ομιλία του Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων την Τετάρτη, ήταν «μάλλον μια μαχητική ομιλία» και πρόσθεσε πως η Ένωση πρέπει να είναι έτοιμη για μια κατάσταση, στην οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός «δίνει προτεραιότητα» σε μια έξοδο χωρίς συμφωνία, ώστε να ασκήσει πίεση στην ενότητα της «Ευρώπης των 27».
 
Ο Μπαρνιέ επισήμανε την επανειλημμένη επιμονή του Τζόνσον στο κοινοβούλιο, ότι θα χρειαστεί μια νέα συμφωνία, η οποία θα εξαλείψει τα σχέδια για την αποτροπή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων. «Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν εμπίπτει στην εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», γράφει ο Μπαρνιέ, αναφορικά με τους όρους του Brexit που έχουν οριστεί από τους ηγέτες της ΕΕ.
 
«Η μη ύπαρξη συμφωνίας δεν θα είναι ποτέ η επιλογή της ΕΕ, αλλά όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια», έγραψε ο Μπαρνιέ.
 
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής έγραψε ότι οι Βρυξέλλες ήταν «έτοιμες να εργαστούν εποικοδομητικά, εντός του πλαισίου της δικής τους εντολής» με το Ηνωμένο Βασίλειο και να αναλύσουν οποιαδήποτε βρετανική ιδέα, συμβατή με τη συνθήκη εξόδου πάνω στην οποία είχε συμφωνήσει η Τερέζα Μέι.
 
«Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να παρακολουθήσουμε προσεκτικά τις περαιτέρω πολιτικές και οικονομικές αντιδράσεις και εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από αυτή την ομιλία», έγραψε ο Μπαρνιέ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:12