28/11/2020 15:35:54

Αυτό είναι το σαρκοφάγο «σκουλήκι» που απειλεί να καταστρέψει το οικοσύστημα της Ευρώπης - Γιατί το βάφτισαν «Ομπάμα» (Photo)

Αυτό είναι το σαρκοφάγο «σκουλήκι» που απειλεί να καταστρέψει το οικοσύστημα της Ευρώπης - Γιατί το βάφτισαν «Ομπάμα» (Photo) - Media

 

Ένα σκουλήκι μήκους 7 εκατοστών με εκατοντάδες μάτια κατά μήκος του σώματος του εισέβαλε στην Ευρώπη από τη Νότια Αμερική και απειλεί την ποιότητα του εδάφους και την άγρια ζωή στην Ισπανία.

Το «σκουλήκι-Ομπάμα» (επιστημονική ονομασία Ομπάμπα Νουνγκάρα) εντοπίστηκε σε ρυζοκαλλιέργειες στη Βαλένθια και οι συνέπειες της «εισβολής» του στην Ισπανία μπορεί να είναι δραματικές.

Σύμφωνα με το RT, οι επιστήμονες της ομάδας SEO/Birdlife κρούουν των κώδωνα του κινδύνου καθώς το σκουλήκι απειλεί να αποδεκατίσει τον πληθυσμό των γηγενών γεωσκώληκων και έτσι να διαταράξει την υγεία και τη γονιμότητα του εδάφους, πράγμα που θα προκαλέσει ένα καταστροφικό ντόμινο για ολόκληρη την τοπική τροφική αλυσίδα.

Επιπλέον, η μειωμένη σταθερότητα του εδάφους θα αυξήσει τον κίνδυνο τόσο των πλημμυρών όσο και των κατολισθήσεων, καθώς και τη μείωση της παραγωγής φυτών.

Το παράσιτο έχει πάρει το όνομά του από τις λέξεις της βραζιλιάνικης διαλέκτου Τupi «oba» (φύλλο) και «ma» ζώο, και όχι από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και ερευνητές πιστεύουν ότι ήρθε στην Ισπανία διαμέσου εξωτικών φυτών που εισήχθησαν από τη Βραζιλία.

Πηγή: reader.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.