search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:12
MENU CLOSE

«Διακύβευμα των εκλογών αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία της στο ευρώ»

06.04.2012 06:11
«Διακύβευμα των εκλογών αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία της στο ευρώ» - Media

«Tο κεντρικό διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία της στο ευρώ, έστω και αν οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί, ή αν θα ακολουθήσουμε μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού χωρίς κανείς να λέει πού οδηγεί αυτή η πορεία» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα επιστροφής σε όσους αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο.

«Tο κεντρικό διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία της στο ευρώ, έστω και αν οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί, ή αν θα ακολουθήσουμε μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού χωρίς κανείς να λέει πού οδηγεί αυτή η πορεία» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, τόνισε πως «οι εκλογές που έρχονται είναι οι κρισιμότερες εκλογές από το 1974, γιατί από αυτές εξαρτάται η πορεία της χώρας για τις επόμενες δύο γενιές».

Εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση πως «βρισκόμαστε ενώπιον του κινδύνου εκφασισμού της πολιτικής ζωής. Η Βουλή δεν πρέπει να γίνει χώρος όπου θα συγκεντρωθούν οι οπαδοί του φασισμού».

«Το ζητούμενο πλέον είναι να προστατέψουμε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, να κάνουμε με δίκαιο τρόπο τα επόμενα βήματα για την οριστική έξοδο από την κρίση» υπογράμμισε.

Δεν αρκέστηκε, ωστόσο, σε αυτές τις δηλώσεις, αλλά άσκησε και δριμεία κριτική στα «συστήματα εξουσίας» που θεωρούν ότι πολιτικό σύστημα είναι μόνο τα κόμματα εξουσίας, αρνούμενοι να αναλάβουν το κομμάτι της ευθύνης που τους αναλογεί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σφοδρή κριτική στη ΝΔ υποστηρίζοντας πως παρά το γεγονός ότι έκανε λόγο για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, «τη δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων, κρύφτηκε πίσω από εμάς».

Αναφορικά με το κόμμα, τόνισε ότι «στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά. Είναι ρεαλιστικός ο στόχος μας; Η απάντηση είναι ναι. Τώρα διαμορφώνονται οι συσχετισμοί και τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να μιλήσουμε την ώρα της αλήθειας».

Την ίδια ώρα έκανε λόγο για την ανάγκη σύναψης ενός νέου συμβολαίου που πρέπει να υπογράψει το ΠΑΣΟΚ με το λαό, «το συμβόλαιο της αλήθειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

«Στη μάχη των εκλογών δεν περισσεύει κανείς. Και επειδή βλέπω φίλους και συντρόφους να θέλουν να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων, δεν τους κακίζω καθόλου και θεωρώ ότι είναι μια φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης, που μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε ποσοστό πάνω από 60%» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε σχετικά με το θέμα της επιστροφής των διαγραφέντων: «πρέπει να στρατευθούν όσοι αποδέχονται την στρατηγική της παράταξης και ως νέος πρόεδρος οφείλω να κάνω μια κίνηση ενότητας απέναντι στην οποία απαιτείται υπεύθυνη ανταπόκριση γιατί δεν μπορεί να επαναλαμβάνουμε αυτές τις ευκαιρίες. Εντάσσονται στα ψηφοδέλτια του Κινήματος όλα τα μέλη της ΚΟ, ενώ αυτοί που μπορεί τώρα να μην ανήκουν τυπικά στην ΚΟ, καλούνται να επανενταχθούν εφόσον αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έθεσα».

(Τα βίντεο είναι από το real.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:10