search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:33
MENU CLOSE

Απεργούν τεχνικοί τηλεοπτικών σταθμών και φορτοεκφορτωτές

06.04.2012 06:50
Απεργούν τεχνικοί τηλεοπτικών σταθμών και φορτοεκφορτωτές - Media

Σε νέα 24ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, προχωρούν οι τεχνικοί που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

Σε νέα 24ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, προχωρούν οι τεχνικοί που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), οι τεχνικοί ζητούν να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια, καθώς και να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Παράλληλα, στάσης εργασίας από τις 6 έως τις 10 το πρωί για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η στάση εργασίας πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συνεχιζόμενο κύμα απολύσεων και την άρνηση υπογραφής ΣΣΕ αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τεχνικούς τηλεόρασης.

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν με τη σειρά τους σήμερα, Παρασκευή, οι φορτοεκφορτωτές όλης της χώρας. Η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών προγραμματίζει συγκέντρωση για τις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς 40.

Οι φορτοεκφορτωτές διαμαρτύρονται για την απομείωση των αποθεματικών τους που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα Ελλάδος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%.

Το πρωί της Παρασκευής παράλληλα, λιμενεργάτες από όλα τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έως την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Τσιμισκή

Σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 9 έως τις 11 το πρωί, θα προχωρήσουν επίσης οι δικαστικοί υπάλληλοι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο.

Την σχετική απόφαση έλαβε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, ο οποίος διεκδικεί την άμεση ενίσχυση του Ειρηνοδικείου Αθηνών με ανθρώπινο δυναμικό με οποιοδήποτε τρόπο και την άμεση υλοποίηση του προγράμματος φωνοληψίας και μηχανοργάνωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:32