search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:00
MENU CLOSE

Καλοκαίρι: 6 tips για την σωστή φροντίδα των tattoo σου

28.07.2019 13:13
tattoo-care-beach.jpg

 

Η επιλογή ενός τατουάζ είναι κάτι που θα σε ακολουθεί για πάντα ή μέχρι την αφαίρεση του με ειδικό λέιζερ. Για να το διατηρήσεις και να φροντίσεις τόσο αυτό όσο και το δέρμα σου είναι απαραίτητη η σωστή φροντίδα του.

Από τις πρώτες μέρες, και με ή χωρίς παρενέργειες (όπως είναι η φαγούρα) έως και μήνες ή χρόνια μετά, το tattoo που έχει γίνει κομμάτι του εαυτού σου χρειάζεται ειδική μεταχείριση. 

 

Ακολούθησε τις οδηγίες του tattoo artist

Οι οδηγίες φροντίδας διαφέρουν καμιά φορά από studio σε studio. Η ουσία είναι μία: να φροντίσεις την περιοχή του τατουάζ σωστά μέχρι να γιατρευτεί αφού θεωρείται ανοικτή πληγή. Τα studio λοιπόν θα σου δώσουν την κατεύθυνση για να φροντίσεις και να περιποιηθείς το τατουάζ σου. Ανάμεσα σε αυτές τις οδηγίες είναι να αφήσεις την μεμβράνη για δύο με τρεις ώρες. Το τατουάζ σου σε αυτή τη φάση είναι ακόμα νωπό και χρειάζεται την μεμβράνη.

 

Πλένε απαλά και συχνά το τατουάζ σου

Το σωστό πλύσιμο του τατουάζ δεν περιλαμβάνει μόνο το σχέδιο αλλά και τα χέρια σου! Πριν ξεκινήσεις την επαφή με το tattoo χρησιμοποίησε αντιβακτηριακό σαπούνι στα χέρια σου! Στην συνέχεια με χλιαρό νερό και ένα ήπιο σαπούνι πλύνε απαλά το τατουάζ. Τον πρώτο καιρό (κυρίως την πρώτη εβδομάδα!) πρέπει να πλένεις το τατουάζ περίπου πέντε φορές τη μέρα. Πρέπει όμως να είσαι προσεκτική και με το σκούπισμα της περιοχής. Με μία μαλακή καθαρή πετσέτα πρέπει να σκουπίζεις την περιοχή απαλά και ταμποναριστά.

 

Η ενυδάτωση του τατουάζ

Μετά το πλύσιμο του τατουάζ πρέπει πάντα να απλώνεις μία λεπτή στρώση από μία ενυδατική και αναπλαστική κρέμα. Η ανάπλαση όπως και η ενυδάτωση είναι απαραίτητες κυρίως τον πρώτο καιρό για να κλείσει η πληγή αλλά και αργότερα για την διατήρηση του τατουάζ στον χρόνο. Τις πρώτες μέρες πρέπει να βάζεις κρέμα μετά από κάθε πλύσιμο.

Αν κάνεις τατουάζ τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, καλό είναι να αποφύγεις εντελώς την ηλιοθεραπεία, το solarium και το κολύμπι και ειδικά σε πισίνα που έχει χλώριο και θα επηρεάσει το δέρμα σου. Ειδικά τις πρώτες 20 μέρες που έχεις κάνει τατουάζ δεν πρέπει να έρθει καθόλου σε επαφή με όλα τα παραπάνω αφού ακόμα επουλώνεται. Γενικά καλό είναι να κάνουμε tattoo μέχρι και τον Απρίλιο. Όμως ακόμα και ένα ή δύο μήνες μετά το τατουάζ σου θέλει υψηλή αντηλιακή προστασία με δείκτη SPF τουλάχιστον 50.

 

Φαγούρα και ξεφλούδισμα

Γενικά το σενάριο να έχεις φαγούρα αλλά ακόμα και ξεφλούδισμα στο σημείο που έκανες τατουάζ είναι σχεδόν βέβαιο. Αυτό συμβαίνει γιατί η πληγή επουλώνεται. Όσο δελεαστικό κι αν είναι να ξύσεις το σημείο μην το κάνεις αφού μπορεί να τραυματίσεις, να μολύνεις ή να χαλάσεις το σχήμα στο τατουάζ σου.

Μεγάλη προσοχή θέλει αν η φαγούρα είναι υπερβολική και το δέρμα σου αρχίζει να κοκκινίζει πολύ γύρω από το σχέδιο ή ακόμα αν αιμορραγεί! Αν και δεν είναι συχνές οι μολύνσεις σε επαγγελματικά tattoo studio αυτά είναι συμπτώματα μόλυνσης. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάρεις ιατρική συμβουλή.

 

Ανανέωσε το τατουάζ σου

Συνήθως χρειάζονται χρόνια για να ξεθωριάσει ένα τατουάζ. Σίγουρα αν είναι χρωματιστό ξεθωριάζει πιο γρήγορα. Σημαντικό ρόλο παίζει κυρίως η φροντίδα του τις πρώτες μέρες αλλά γενικά η ενυδάτωση του δέρματος είναι σημαντική για να μην φθαρεί γρήγορα. Αν τις πρώτες μέρες για κάποιο λόγο χαλάσεις το σχέδιο μπορείς να ξαναπατήσεις τα σημεία. Μετά όμως και απο χρόνια που θα έχει ξεθωριάσει μπορείς να το χτυπήσεις ξανά και να το ανανεώσεις. Φυσικά θα πρέπει να το φροντίσεις καλά και πάλι όπως και την πρώτη φορά. Δες επίσης Όσα πρέπει να ξέρεις για τη σωστή φροντίδα του τατουάζ

Πηγή: ediva.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10