search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:17
MENU CLOSE

Ιταλία: Με δεμένα μάτια ύποπτος για τη δολοφονία αστυνομικού – Εσωτερική έρευνα στους Καραμπινιέρι

28.07.2019 17:10
Ιταλία: Με δεμένα μάτια ύποπτος για τη δολοφονία αστυνομικού - Εσωτερική έρευνα στους Καραμπινιέρι - Media

 

Η ιταλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου διακρίνεται ο Αμερικανός ύποπτος για τον φόνο ενός χωροφύλακα στο τμήμα, λίγο μετά τη σύλληψή του, να κάθεται, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, με δεμένα τα μάτια και φορώντας χειροπέδες.

Δύο νεαροί Αμερικανοί συνελήφθησαν χθες στη Ρώμη, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία με μαχαίρι του Ιταλού αστυνομικού Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν πως πρόκειται για τους φοιτητές Φίνεγκαν Λι Έλντερ, ηλικίας 19 ετών και Γκάμπριελ Νατάλε-Χιορτ, ηλικίας 18 ετών, και οι δύο με καταγωγή από το Σαν Φρανσίσκο. Βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες του φόνου και της απόπειρας εκβιασμού.

Η φωτογραφία με τον Νατάλε-Χιορτ, με το κεφάλι κατεβασμένο και τα μάτια του καλυμμένα από ένα μπλε ύφασμα να κάθεται στο αστυνομικό τμήμα, άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο χθες και δημοσιεύτηκε σήμερα από ιταλικές εφημερίδες.

Η αστυνομία δεν αρνήθηκε τη γνησιότητα της φωτογραφίας.

«Ο διοίκηση της (στρατιωτικής αστυνομίας) των Καραμπινιέρων κρατά αποστάσεις από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών των συλληφθέντων για τον φόνο του (αστυνομικού) Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα», επισημαινόταν σε μια ανακοίνωση χθες το βράδυ.

«Η ηγεσία των Καραμπινιέρων στη Ρώμη πραγματοποιεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έρευνα για να εντοπίσει ποιος είναι υπεύθυνος».

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασαν τη φωτογραφία, χαρακτηρίζοντάς την «ανησυχητική», όμως ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απέρριψε τις αντιδράσεις.

«Για εκείνους που εκφράζουν παράπονα για το γεγονός ότι ένας συλληφθείς κρατείται με δεμένα τα μάτια, τους υπενθυμίζω ότι το μοναδικό θύμα για να κλάψει κανείς είναι ένας… χωροφύλακας… που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, δολοφονήθηκε από ανθρώπους, οι οποίοι, εφόσον κριθούν ένοχοι, τους αξίζει να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυλακή» έγραψε ο Σαλβίνι σε μήνυμα στο Twitter.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:16