search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:56
MENU CLOSE

Απόλυτη ανατροπή στη δολοφονία του «Προέδρου της Τσαμουριάς»: Τον εκτέλεσαν συμπατριώτες του για απάτες

29.07.2019 12:27
Απόλυτη ανατροπή στη δολοφονία του «Προέδρου της Τσαμουριάς»: Τον εκτέλεσαν συμπατριώτες του για απάτες - Media
 
Όταν η δολοφονία του Αλβανού Τσάμη Φεστίμ Λατό στην Ολλανδία προ ημερών έκανε το γύρω του διαδικτύου, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης δεν έλειψαν οι κατηγορίες από πλευράς Αλβανών «πατριωτών» ότι υπεύθυνες ήσαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς ο Λατό αποτελούσε «κίνδυνο για την Ελλάδα». Ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του «πρόεδρο της δημοκρατίας της τσαμουριάς».
 
Τα νέα όμως στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία στην Ολλανδία που συγκλόνισε την Αλβανία είναι λιγότερο ευφάνταστα.
 
Η μεγάλης κυκλοφορίας ολλανδική εφημερίδα «De Telegraaf» αφιέρωσε εκτενές άρθρο για την εκτέλεση του Αλβανού, όπως σημειώνουν αλβανικά δημοσιεύματα. Η δολοφονία του Λατό, σύμφωνα με το ολλανδικό δημοσίευμα, έγινε για εκδίκηση λόγω της εξαπάτησης δεκάδων «θυμάτων» με σκοπό το κέρδος, μεταξύ αυτών επιχειρηματιών, συμβολαιογράφων και πρώην συνεργατών του. Η ολλανδική «De Telegraaf» δημοσίευσε μαρτυρίες εξαπατημένων, οι οποίοι είπαν πως λειτουργούσε ο Λατό εξαπατώντας τα θύματά του. Ένας από τους επιχειρηματίες που είχε πέσει θύμα του Λατό ανέφερε περιπτώσεις εξαπάτησης από τον Αλβανό Τσάμη που ζούσε στην Ολλανδία.
 
Η απάτη ξεκίνησε με τη λεγόμενη «δημοκρατία της τσαμουριάς» και, σύμφωνα με το θύμα, ο Λατό είχε θεσπίσει «διπλωμάτες» και «ανθρώπους τους καθεστώτος του». Ο Λατό φέρεται να εξαπάτησε «πατριώτες» Αλβανούς και το ποσό που καταχράστηκε έφθασε τα επτά εκατομμύρια ευρώ. Κατόρθωσε, μάλιστα, να αποσπάσει χρήματα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους σκοπούς του.
Η Ολλανδική αστυνομία διεξήγαγε έρευνα έπειτα από καταγγελίες θυμάτων. Ωστόσο, εκπρόσωπός της αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Άλλος εξαπατημένος από τον Τσάμη «πρόεδρο» ισχυρίζεται ότι του έφαγε χιλιάδες ευρώ και τον χαρακτηρίζει ως «μεγάλο μαφιόζο».
 
Ο Λατό ζούσε πλουσιοπάροχα, ταξίδευε διαμένοντας σε ακριβά ξενοδοχεία, είχε τεθωρακισμένη μερσεντές και έφερε πάντοτε όπλο. Επί χρόνια είχε τη φήμη ενός Αλβανού αγωνιστή για την «ελευθερία της τσαμουριάς» και με τον τίτλο αυτόν ο απατεώνας κατάφερε να μπει σε διεθνείς οργανισμούς, διοργάνωσε συνέδρια και πήγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Παλάτι της Ειρήνης στη Χάγη.
 
Έβγαινε φωτογραφίες με γνωστά πολιτικά πρόσωπα της Ευρώπης με φόντο σημαίες διαφόρων χωρών, προκειμένου να προχωρήσει στην εξαπάτηση των θυμάτων του, από τα οποία αποσπούσε συνεχώς χρήματα για «ιερό σκοπό». Ώσπου ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Τα θύματά του αντιλήφθηκαν την απάτη του και οργάνωσαν τη δολοφονία του.
 
Αποτελεί ευρέως κοινό μυστικό ότι ο πατριωτισμός και η υπόθεση της «Τσαμουριάς» ανέκαθεν αποτέλεσαν πεδίο εκμετάλλευσης από τους Αλβανούς πολιτικούς, ιδίως όταν τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας κλιμακώνονταν. Ήρθε η στιγμή ο κίβδηλος πατριωτισμός και τα φαντάσματα περί «Τσαμουριάς» να σταθούν και όχημα στυγνής οικονομικής εκμετάλλευσης. Το αφήγημα για τους κακούς Έλληνες αυτή τη φορά κατέρρευσε παταγωδώς. Η Ελλάδα κατά τα χρόνια της αλβανικής μεταπολίτευσης από το 1991 και μετά έχει στηρίξει πολιτικά, διπλωματικά και οικονομικά όσο λίγες γείτονες χώρες την Αλβανία.
 
Πηγή: law&order
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:56