search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:05
MENU CLOSE

Ξεχάστε τους λευκούς καρχαρίες: Αυτός είναι ο καρχαρίας που πρέπει να φοβάστε (Video)

29.07.2019 16:44
Ξεχάστε τους λευκούς καρχαρίες: Αυτός είναι ο καρχαρίας που πρέπει να φοβάστε (Video) - Media

 

«Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα» λέει μια γνωστή παροιμία και -σε μεγάλο βαθμό- ισχύει για τους διαβόητους λευκούς καρχαρίες.

Αν και θεωρούνται κορυφαίοι θηρευτές, οι λευκοί καρχαρίες δεν είναι τόσο επικίνδυνοι για τον άνθρωπο, καθώς οι επιστήμονες θεωρούν ότι άλλο είναι το είδος καρχαρία που θα πρέπει να ανησυχεί τους ανθρώπους.

Πρόκειται για τους ταυροκαρχαρίες (bull sharks), οι οποίοι είναι εξίσου επιθετικοί με άλλα είδη, αλλά έχουν συνήθειες που τους κάνουν πιο επικίνδυνους για τον άνθρωπο, ιδίως το καλοκαίρι.

Βλέπετε, οι ταυροκαρχαρίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα ούτε με τα ρηχά νερά, ούτε με τα υφάλμυρα νερά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει κάποιος να βρεθεί μπροστά τους σε ρηχά.

Ακόμα χειρότερα, οι ταυροκαρχαρίες έχουν την κακή συνήθεια να… δαγκώνουν μόνο και μόνο από περιέργεια, με αποτέλεσμα να καταγράφονται τραυματισμοί χωρίς λόγο.

Αν και οι καταγεγραμμένες επιθέσεις από ταυροκαρχαρίες είναι περίπου 100, τα στοιχεία δεν λένε την αλήθεια για αυτό το άκρως επιθετικό ψάρι.

Ευτυχώς το είδος δεν είναι ενδημικό στη Μεσόγειο, ωστόσο, μέσω του Σουέζ περνά από την Ερυθρά Θάλασσα και προς τα μέρη μας.

Πηγή βίντεο: BBC/Πληροφορίες: Fox News

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:05