search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:34
MENU CLOSE

Έρχεται τo ευρωπαϊκό μαχητικό που θα «σκοτώσει» τα F-35 (Photo)

29.07.2019 17:47
Έρχεται τo ευρωπαϊκό μαχητικό που θα «σκοτώσει» τα F-35 (Photo) - Media
 
Οι ευρωπαϊκές χώρες φαίνεται πως αναπτύσσουν το δικό τους μαχητικό έκτης γενιάς. Τα μαχητικά με τεχνολογία Tempest και οπλισμό με λέιζερ προβλέπεται ότι θα τεθούν σε λειτουργία γύρω στο 2035.
 
Από τότε που τα ευρωπαϊκά όπλα σιώπησαν το 1945, η Ευρώπη ήταν ανέκαθεν στην τρίτη θέση στον παγκόσμιο αγώνα των εξοπλισμών.
 
Χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Σουηδία αν και έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία να σχεδιάσουν όπλα με καινοτόμες λειτουργίες, «χάνουν» από τις ΗΠΑ και την Ρωσία οι οποίες είναι πάντα πρόθυμες να δαπανήσουν τεράστιο μερίδιο του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού τους για τη στρατιωτική έρευνα και ανάπτυξη.
 
Αυτό το καθεστώς φαίνεται να αλλάζει. Στην αεροπορική έκθεση του Παρισιού τα πρώτα σχέδιο ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους έκτης γενιάς από ευρωπαϊκό κατασκευαστή. Ένα μαχητικό έκτης γενιάς με ρίζες από όλη την Ευρώπη -Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία έχουν συμφωνήσει από κοινού το πρότζεκτ- θα μπορούσε να είναι για την Ευρώπη ότι τα μαχητικά F-22 και F-35 για την Αμερική, ή τα Su-57 για τη Ρωσίας.
Το προσχέδιο του νέου μαχητικού είναι φτιαγμένο γύρω από φουτουριστικές έννοιες: προηγμένα stealth χαρακτηριστικά, πύραυλοι μακριάς εμβέλειας, λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης και η ανάγκη ενός και μόνου πιλότου για τη χρήση του. Φυσικά όλα αυτά είναι ακόμη πολύ θεωρητικά καθώς το σχέδιο έχει χρόνο εκπόνησις μέχρι και το 2035, παρόλα αυτά η αίσθηση είναι πως η Ευρώπη έχει βαρεθεί να δίνει λεφτά σε Ρωσία και Αμερική και ήρθε η ώρα να εξοπλίσει μόνη της του ουρανούς της.
 
Πλέον το ερώτημα είναι αν και κατά πόσο η Ευρώπη είναι έτοιμη να δαπανήσει τον απαραίτητο χρόνο και χρήματα για την ανάπτυξη του μαχητικού αυτού.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:33