search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:22
MENU CLOSE

Βρούτσης: Έχουν δοθεί υπέρογκες συντάξεις, θα γίνει restart (Video)

30.07.2019 06:25
Βρούτσης: Έχουν δοθεί υπέρογκες συντάξεις, θα γίνει restart (Video) - Media

 

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε στον ANT1 και αναφέρθηκε στις υπέρογκες συντάξεις της τάξης των 24.000 ευρώ το μήνα. Είπε ότι «ευτυχώς» ενημερώθηκε έγκαιρα από την διεύθυνση κοινωνικής ασφάλισης και μπόρεσε να δώσει κατεπείγουσα εντολή να σταματήσει κάθε πληρωμή υψηλής σύνταξης και χαρακτήρισε την ενημέρωση που έλαβε «κεραυνό εν αιθρία» ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη κάποιες υψηλές συντάξεις που έχουν καταβληθεί, όμως θα τακτοποιηθούν μέσω της ρύθμισης που ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, οι πληροφορίες που έχει δείχνουν ότι έχουν δοθεί υψηλές συντάξεις μέσω του επαναϋπολογισμού των συντάξεων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, θα γίνει restart στον επανυπολογισμό και θα επανεξετασθούν χιλιάδες συντάξεις. «Θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να αφήσω να δοθούν προκλητικά υψηλές συντάξεις. Είμαι υποχρεωμένος να φέρω διάταξη για να μπει ταβάνι στις υπέρογκες συντάξεις»

Σύμφωνα με τον υπουργό οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 470.000. Το ευχάριστο νέο, είπε ο κ. Βρούτσης, είναι ότι ανοίγει νέος δρόμος, εκείνος της ψηφιακής σύνταξης.

Την επόμενη τριετία, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2022 όλες οι συντάξεις θα βγαίνουν ψηφιακά με ένα κλικ, προανήγγειλε ο υπουργός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19