search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:53
MENU CLOSE

Όπως στη Συκαμιά της Λέσβου: Μια γλυκιά εικόνα με γιαγιάδες και προσφυγόπουλα στο Campoli της Ιταλίας (Photos)

30.07.2019 15:57
Όπως στη Συκαμιά της Λέσβου: Μια γλυκιά εικόνα με γιαγιάδες και προσφυγόπουλα στο Campoli της Ιταλίας (Photos) - Media

 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες μία φωτογραφία με τρεις ηλικιωμένες ιταλίδες στο Campoli, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τη Νάπολη, να κρατούν στοργικά στις αγκαλιές τους τρία μικρά μεταναστάκια.

Πρόκειται για τις γιαγιάδες Νικολίνα, Βιτσέντζα και Μαρία που «βγάζουν την γλώσσα» στον Σαλβίνι και την αντιμεταναστευτική του πολιτική, καθώς και στη λογική της Ευρώπης-φρούριο, φροντίζοντας τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν στο χωριό τους.

Η γλυκιά εικόνα θυμίζει μια αντίστοιχη φωτογραφία λίγα χρόνια πριν, στη Συκαμιά της Λέσβου, που επίσης είχε κάνει τον γύρο του κόσμου: Τρεις Μυτιλινιές γιαγιάδες τάιζαν ένα μικρό προσφυγόπουλο, διδάσκοντας απλότητα και αλληλεγγύη.

Δυο όμορφες εικόνες, με χρονική και χωρική απόσταση, μα τόσο ίδιες, γεμάτες αισιοδοξία σε καιρούς όχι πάντοτε αισιόδοξους…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:53