search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:34
MENU CLOSE

Πόρισμα για την πυρκαγιά στην Κινέτα – Προκλήθηκε από βλάβη σε κολώνα της ΔΕΗ!

30.07.2019 16:46
Πόρισμα για την πυρκαγιά στην Κινέτα - Προκλήθηκε από βλάβη σε κολώνα της ΔΕΗ! - Media

 

Σε βλάβη σε κολώνα της ΔΕΗ οφείλεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα, την «μαύρη» Δευτέρα 23 Ιουλίου του 2018, που κατέκαψε τεράστια έκταση πευκοδάσους στα Γεράνεια Όρη, πέρασε την Εθνική Οδό και τον οικισμό της Κινέτας και έσβησε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, το πόρισμα του πραγματογνώμονα που όρισε η Εισαγγελία για τη διερεύνηση των αιτιών της καταστροφικής πυρκαγιάς ξεκαθαρίζει ότι η πυρκαγιά οφείλεται «σε ηλεκτρικά αίτια» και συγκεκριμένα σε αγωγούς που αποκολλήθηκαν από τους μονωτήρες πορσελάνης σε κολώνα της ΔΕΗ. Οι δυνατοί άνεμοι έφεραν στη συνέχεια τα καλώδια σε επαφή, δημιουργήθηκαν σπινθήρες και προκλήθηκε ανάφλεξη στα ξερά χόρτα που υπήρχαν σε χαράδρα στην περιοχή Αέρας.

Η έκταση που έλαβε σε σύντομο χρονικό διάστημα η φωτιά στην Κινέτα -η οποία έκαιγε για μέρες το πευκοδάσος μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της, ενώ ένα μέτωπό της έσβησε στη θάλασσα- αλληλεπίδρασε με την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς μεγάλο μέρος της πυροσβεστικής δύναμης της Αττικής κατευθύνθηκε στην περιοχή για να συνδράμει στην κατάσβεση. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα για το Μάτι, το πυροσβεστικό όχημα που βρισκόταν κοντά στην εστία που εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά, στο Νταού Πεντέλης, είχε σταλεί στην Κινέτα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43