28/01/2021 00:18:10

Ιταλία: Νέο «κεντρώο» κόμμα φτιάχνει ο Μπερλουσκόνι

Ιταλία: Νέο «κεντρώο» κόμμα φτιάχνει ο Μπερλουσκόνι  - Media

 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και επιχειρηματίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρά την προχωρημένη ηλικία του, δεν θέλει να παραιτηθεί από την πολιτική. Θέλοντας να ανανεώσει το κόμμα Forza Italia, που ο ίδιος ίδρυσε, δρομολογεί μία νέα «συνομοσπονδία πολιτικών υποκειμένων που πιστεύουν σε ένα μετριοπαθές, αλλά ανανεωτικό, κέντρο, εναλλακτικό της αριστεράς, με προοπτικές συμμαχίας, όχι όμως υποτέλειας, με τις άλλες δυνάμεις της κεντροδεξιάς», όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του.

«Είμαστε στη διαδικασία συλλογής όλων των πολιτικών υποκειμένων, απλούς πολίτες που ανήκουν στην "άλλη Ιταλία". Δεν πρόκειται για την ίδρυση νέου κόμματος», τονίζει ο Μπερλουσκόνι.

«Σε αυτήν την κατάσταση, αισθάνομαι το καθήκον να απευθυνθώ για άλλη μία φορά με μία ακραία έκκλησή μου στην υπεύθυνη, σοβαρή, εποικοδομητική Ιταλία, εκείνη την "άλλη Ιταλία" που σήμερα στερείται, σχεδόν, πολιτικής εκπροσώπησης, που δεν πηγαίνει να ψηφίσει ή σπαταλά την ψήφο της. Μία Ιταλία που αναμένει από την πολιτική ισορροπία, σωφροσύνη, εμπειρία, ικανότητες, πνεύμα αυτοθυσίας και όχι πρωταγωνισμού. Την Ιταλία που δουλεύει και εκτιμά όποιον δουλεύει», προσθέτει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Μπερλουσκόνι επισημαίνει πως «έχοντας απολαύσει το προνόμιο να κυβερνήσω επί 10 χρόνια τη χώρα και σήμερα να την εκπροσωπώ στην Ευρώπη, αισθάνομαι το καθήκον να διαθέσω την εμπειρία μου, τις ικανότητές μου, τις δεξιότητές μου ως πολιτκός και επιχειρηματίας για να καλέσω σε συστράτευση όλους τους Ιταλούς, που δεν ταυτίζονται με την παρούσα κατάσταση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.