search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:29
MENU CLOSE

«Μετρώντας Τίγρεις»: Ένα ντοκιμαντέρ για τον αγώνα επιβίωσης του είδους στην Ινδία

01.08.2019 09:05
Τεράστια τίγρης κυνηγάει 4 άνδρες – Τους φτάνει με ευκολία και με άλμα ρίχνει τον έναν κάτω (Video) - Media

 

Πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες συνδυάζονται για τη δημιουργία ενός τέλειου ντοκιμαντέρ άγριας φύσης, εκτός από τις εκπληκτικές υψηλής ευκρίνειας λήψεις. Η ιστορία, τα ζώα και φυσικά ο αφηγητής, που πρέπει να έχει μία απαλή βελούδινη φωνή. Ακόμη καλύτερα αν αναλαμβάνει τον ρόλο κάποιος γνωστός.

Η Τζοάνα Λάμλεϊ, Αγγλίδα ηθοποιός, πρώην μοντέλο, συγγραφέας και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνωστή από την κωμική σειρά του BBC και την κινηματογραφική ταινία “Absolutely Fabulous” έχει τον ρόλο της αφηγήτριας στο ντοκιμαντέρ για την τίγρη ως είδος υπό εξαφάνιση με τίτλο “Counting Tigers: A Survival Special” (Μετρώντας Τίγρεις).

Το ντοκιμαντέρ αφορά τον αγώνα του είδους για επιβίωση στην άγρια φύση της Ινδίας. Η Τζοάνα Λάμλεϊ, αναφέρει δημοσίευμα του Bustle, γεννήθηκε στο Σριναγκάρ της Ινδίας το 1946, οπότε έχει μια στενή προσωπική σχέση με τη χώρα στην οποία έγιναν τα γυρίσματα.

Το ντοκιμαντέρ του ITV επικεντρώνεται στην πρώτη πλήρη επιστημονική καταγραφή του άγριου είδους στην Ινδία, που γίνεται για να ελεγχθεί και να προστατευθεί ο πληθυσμός των τίγρεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πάνω από το 60% των άγριων τίγρεων βρίσκονται στην Ινδία. Αλλά με τους αριθμούς τους να μειώνονται σε όλο τον κόσμο, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε πόσες επιβιώνουν.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει όχι μόνο την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τότε που άρχισε η απογραφή των τίγρεων και προβάλλει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το είδος από τον χειρότερο εχθρό του – τον άνθρωπο.

Παρακολουθώντας θηροφύλακες και επιστήμονες στα όμορφα τοπία της Ινδίας, ο ακτιβιστής για την προστασία της άγριας ζωής, Μάρτιν Χιουζ Γκέιμς ακολουθεί τα ίχνη της νέας καταμέτρηση από την αρχή μέχρι το τέλος χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

“Η Ινδία είναι μια χώρα που βιομηχανικά αναπτύσσεται απίστευτα γρήγορα. Υπάρχουν δρόμοι και σιδηροδρομικές γραμμές και βιομηχανίες όπου κι αν κοιτάξετε και, φυσικά, οι ανθρώπινες ανάγκες προηγούνται πάντα από αυτές της άγριας πανίδας. Έτσι, οι πληθυσμοί των τίγρεων απομονώνονται ολοένα και περισσότερο και γίνεται πιο δύσκολο για την τίγρη να επιβιώσει σε αυτή τη χώρα” τονίζει ο Μάρτιν Χιουζ – Γκέιμς Martin στο ITV.

Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να ρίξει φως στη δυσκολία επιβίωσης των τίγρεων στην άγρια φύση. Στο τέλος του ντοκιμαντέρ ο αριθμός αποκαλύπτεται. Και αποδεικνύεται επιστημονικά εάν ο πληθυσμός αυξάνεται ή μειώνεται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:29