search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:11
MENU CLOSE

Νικ. Παναγιωτόπουλος: Αφήνουμε πίσω την πολιτική αντιπαράθεση

01.08.2019 19:56
Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Παναγιωτόπουλου με τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου - Media

 

«H αποστολή μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε, σε αγαστή συνεργασία και σύμφωνα με τις προτάσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, να σας συνδράμουμε, τις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να είστε στο καλύτερο δυνατό σημείο για να επιτελείτε στο ακέραιο την αποστολή σας». Τη σχετική διαβεβαίωση παρείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος κατά την ομιλία του στο ναύσταθμο Σαλαμίνας με την ευκαιρία της σημερινής ενημερωτικής επίσκεψής του στο Αρχηγείο Στόλου.

«Η προσπάθεια να κρατηθούμε σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι διαρκής, διαχρονική, αλλά τώρα πρέπει να γίνει εντατικότερη. Πρέπει να γίνει πιο εντατική, πιο ορατή στα στελέχη και πιο αποτελεσματική», πρόσθεσε. Παράλληλα σχολίασε ότι «ένα σκάφος επιφανείας, καλό είναι να είναι αξιόπλοο, αλλά δεν αρκεί να είναι μόνο αξιόπλοο, όταν κάποια συστήματα είτε αμύνης είτε άλλα δεν δουλεύουν στο 100% των δυνατοτήτων τους. Για να είναι άρτια και επομένως αποτελεσματική, πανίσχυρη και τρομακτική για τον εχθρό -η απειλή που πρέπει να νιώθουν και οι απέναντι, όχι μόνο η απειλή που νιώθουμε εμείς- σε μια τέτοια Μονάδα πρέπει να λειτουργούν όλα τα συστήματα και όχι απλά να είναι αξιόπλοη ή ταχύτατη. Προς αυτό το σκοπό εργαζόμαστε, είναι πάρα πολλά τα ζητήματα που μας έχουν τεθεί, θα το κάνουμε μαζί σας», συμπλήρωσε.

«Η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, είμαστε εκεί για να παράξουμε έργο και να βοηθήσουμε εσάς να μπορείτε να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας, διότι όταν εσείς μπορείτε να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας, η πατρίδα είναι ασφαλής και οι Έλληνες και οι Ελληνίδες νιώθουν ασφαλείς και έχει μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να νιώθουν ασφαλείς», παρατήρησε..

Με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης του στο Αρχηγείο Στόλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε: «Αυτή η συσσωρευμένη δύναμη που έχει μία αυτόνομη μονάδα μάχης, που είναι ένα πολεμικό σκάφος, πολλώ μάλλον όταν μιλάμε για όλο τον Στόλο, πραγματικά διαπερνάει το “είναι” του καθενός – και έτσι συνέβη και με εμένα – καταλαβαίνεις όλη την τρομακτική ισχύ που ξεκινάει ήρεμη, σιωπηλή, αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένη και πανίσχυρη, για να προασπίσει τα συμφέροντα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας στις θάλασσές της, προβάλλοντας έτσι και την ισχύ της πατρίδας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αυτό, λοιπόν, που αποπνέει το Πολεμικό Ναυτικό, όπως και οι άλλοι Κλάδοι, έχουμε χρέος όχι απλά να το διατηρήσουμε, αλλά να το ενισχύσουμε, έτσι ώστε η προβολή αποτρεπτικής ισχύος, με ό,τι συνεπάγεται για την πατρίδα μας, να είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο». Επανέλαβε δε ότι «προβληματιζόμαστε, αλλά δε φοβόμαστε. Δε φοβόμαστε, γιατί αισθανόμαστε ότι υπάρχει πίσω η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Επαγρυπνούμε, βεβαίως πρέπει να επαγρυπνούμε και δεν εφησυχάζουμε σαφώς, αλλά δε φοβόμαστε. Πρέπει όμως να δουλέψουμε περισσότερο. Πρέπει να επαυξήσουμε τις δυνατότητες. Πρέπει να σας βοηθήσουμε να λειτουργήσετε με συστήματα τα οποία είναι σε εξαιρετική επιχειρησιακή ικανότητα. Η φθορά στη θάλασσα, προφανώς το ξέρουμε όλοι, είναι πολύ ταχύτερη από ό,τι είναι η φθορά οπουδήποτε αλλού, σε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο. Αυτό λαμβάνεται υπόψη. Έχουμε τις προτάσεις των αρμοδίων. Με αυτές θα κινηθούμε. Θα προτεραιοποιήσουμε αναπόφευκτα, διότι το ζήτημα της προτεραιότητας είναι εξαιρετικά σημαντικό και θα προχωρήσουμε με αυτά που έχουμε».

Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού κατέστησε σαφές ότι «αφήνουμε πίσω την πολιτική αντιπαράθεση», προέτρεψε τα στελέχη «να λειτουργήσετε με τον ζήλο, την ψυχή, τον πατριωτισμό, την αίσθηση πατριωτικής ευθύνης που συνεπάγεται η αποστολή σας, αλλά και με επαγγελματισμό. Το στοιχείο του επαγγελματισμού θα πρέπει να το νιώθουμε όλοι σε ό,τι και να κάνουμε. Και αν γίνουμε όλοι, όχι απλά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όλοι μας σε αυτή τη χώρα, λίγο παραπάνω επαγγελματίες από ό,τι ήμασταν μέχρι πρότινος, τα αποτελέσματα πραγματικά θα είναι τόσο εντυπωσιακά για τη χώρα που θα τρίβουμε όλοι τα μάτια μας και θα αναρωτιόμαστε “πώς δεν το είχαμε κάνει μέχρι τώρα”».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, επισκέφθηκαν την κανονιοφόρο «Αήττητος» και το υποβρύχιο «Παπανικολής», ενώ είχε επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου .

Στην επίσκεψη συμμετείχε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία υποδέχθηκε ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07