search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:48
MENU CLOSE

Αυτοί είναι οι 4 φιναλίστ για να αναλάβουν το ΔΝΤ

02.08.2019 08:34
Αυτοί είναι οι 4 φιναλίστ για να αναλάβουν το ΔΝΤ - Media

 

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται σήμερα να επιλέξουν τον υποψήφιο του μπλοκ για να διαδεχθεί την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από μία λίστα τεσσάρων ονομάτων, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Η λίστα περιλαμβάνει τον Ολλανδό πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, την Ισπανίδα υπουργό Οικονομίας Νάντια Καλβίνο, τον Φινλανδό κεντρικό τραπεζίτη Όλι Ρεν και την Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ο Μάριο Σεντένο, ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε χθες ότι αποχωρεί από την κούρσα διαδοχής «σε αυτή τη φάση της διαδικασίας.

Η Βρετανία δεν πρότεινε υποψήφιο διότι δεν κατάφερε να καταλήξει εγκαίρως σε ένα όνομα, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Η χώρα αναμενόταν να ορίσει έναν υποψήφιο και η προθεσμία παρατάθηκε για μερικές ώρες χθες προκειμένου να της επιτραπεί να το κάνει.

Η Γαλλία ηγείται της διαδικασίας για την επιλογή ενός Ευρωπαίου υποψηφίου.

Το υψηλότερο πόστο στο ΔΝΤ ανέκαθεν καταλάμβανε Ευρωπαίος αξιωματούχος. Η απερχόμενη επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα διαδεχθεί τον Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:47