search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:01
MENU CLOSE

Νέος επικεφαλής της ΕΥΠ: Πρώην πρόεδρος της G4S με «θολό» βιογραφικό και καταδίκη για παράβαση εργατικής νομοθεσίας

02.08.2019 09:43
Νέος επικεφαλής της ΕΥΠ: Πρώην πρόεδρος της G4S με «θολό» βιογραφικό και καταδίκη για παράβαση εργατικής νομοθεσίας - Media

 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Παναγιώτη Κοντολέων στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν πρόεδρος ελληνικού τμήματος του πολυεθνικού κολοσσού security G4S και παραιτήθηκε λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο ίδιος βαρύνεται με καταδικαστική απόφαση παραβίασης εργασιακής νομοθεσίας. Ο Κ. Κοντολέων μαζί με άλλους επιχειρηματίες του χώρου είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση έτερο επιχειρηματία του χώρου, ο οποίος με άρθρο του στην «Απογευματινή» είχε καταγγείλει σωρεία παρατυπιών στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επανδρωμένων Υπηρεσιών Ασφαλείας.  

Τα όσα αναφέρονταν στο άρθρο αποδείχτηκαν αληθή στο δικαστήριο, ο αρθογράφος αθωώθηκε και έκανε αγωγή στους μηνυτές για ψευδή καταμήνυση. Πρόσφατη πρωτόδικη απόφαση επιδίκασε στον αρθογράφο το ποσό των 2.000€ ως αποζημίωση από τον Κοντολέοντα.

Επίσης, ενώ τα ονόματα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για της στελέχωση της εθνικής ασφάλειας της χώρας συνοδεύονται από πλούσια βιογραφικά, στην περίπτωση του Π. Κοντολέοντος αναφέρονται τα εξής: «Πρόκειται για καταξιωμένο στέλεχος με σημαντική καριέρα στον τομέα στης ασφάλειας που τυγχάνει εκτίμησης και στο εξωτερικό, σε χώρες με τις οποίες η Ελλάδα παραδοσιακά συνεργάζεται. Με την επιλογή αυτή ακολουθείται το επιτυχημένο παράδειγμα μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών στις οποίες επικεφαλής τέθηκαν πρόσωπα που δεν είχαν σταδιοδρομήσει σε αυτές.

Σημειώνεται ότι διοικητής της αντίστοιχης τουρκικής ΕΥΠ έχει πτυχίο Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Maryland, διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Bilkent, ενώ υπήρξε υπότροφος του τουρκικού στρατού από το 1986 έως το 2001.

 

Ραγκούσης: Δεν υπάρχουν εχέγγυα για το σεβασμό του εθνικού απόρρητου από αυτό το άτομο

Δήλωση στην οποία εκφράζει την ανησυχία του για τον συγκεκριμένο διορισμό, έκανε ο τομεάρχης προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης:

”Η εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δεν είναι δυνατόν να ανατεθεί στον κ. Κοντολέων, μέχρι πρόσφατα ανώτατο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας.

Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη δεν παρέχει κανένα απολύτως εχέγγυο ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην εθνική του αποστολή με όρους εθνικού απορρήτου καθώς και με σεβασμό στο δημοκρατικό χαρακτήρα της υπηρεσίας.

Το καθολικό ασυμβίβαστο της τοποθέτησης του κ. Κοντολέων στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ είναι καταφανές, γεγονός που καθιστά εντελώς ανεξήγητη-προσωρινά-τη συγκεκριμένη απόφαση διορισμού του.

Η δε δημόσια αντίδραση όλων, είναι εξαιρετικά αναγκαία, είτε αυτοτοποθετούνται στη συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση, απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή στα χρονικά της μεταπολίτευσης προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη.”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:01