search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:36
MENU CLOSE

Πέντε «μαγικές» παραλίες της Ελλάδας (Photos)

02.08.2019 13:54
Πέντε «μαγικές» παραλίες της Ελλάδας (Photos) - Media
 
Το να ξεχωρίσεις τις καλύτερες παραλίες σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που κατέχει την ενδέκατη θέση στον κόσμο σε μήκος ακτογραμμών και έχει 380 παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία, μόνο εύκολο δεν είναι.
 
Παρακάτω θα πάρετε μια γεύση από πέντε από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες που θα σας χαρίσουν ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με τους χρήστες του TripAdvisor στο πλαίσιο των Τravellers’ Choice Awards 2019.
 
Να ξέρετε, όμως, πως υπάρχουν δεκάδες ακόμη υπέροχες, εξωτικές παραλίες-καλλονές, είτε στην ηπειρωτική Ελλάδα, είτε σε κάποιο από τα πανέμορφα ελληνικά νησιά, που θα σας ξεμυαλίσουν, σε όποιον ελληνικό προορισμό και αν επιλέξετε για τις διακοπές σας στην Ελλάδα.
 
1. Μπάλος, Χανιά
Η εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού και σχηματίζεται μεταξύ του ακρωτηρίου Τηγάνι και της χερσονήσου της Γραμβούσας. Η γαλήνια λιμνοθάλασσα διαθέτει αβαθή, κρυστάλλινα, ζεστά νερά, λευκή απέραντη αμμουδιά, η οποία σε ορισμένα σημεία γίνεται ροζ, λόγοι που κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα τις καλύτερες του κόσμου.
 
2. Κλέφτικο, Μήλος
Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, το Κλέφτικο (παλιό ορμητήριο πειρατών) συγκαταλέγεται στους φημισμένους και πιο εντυπωσιακούς προορισμούς της Μήλου. Πρόκειται για επιβλητικούς, βραχώδεις σχηματισμούς μέσα στη θάλασσα, σε διάφορες μορφές με κοιλώματα και σπηλιές που δημιουργήθηκαν από την θάλασσα και τον αέρα με το πέρασμα των χρόνων. Τα νερά εδώ είναι κρυστάλλινα, καταπράσινα και πεντακάθαρα, μαγεύοντας έτσι τον κάθε επισκέπτη. Μπορείτε να προσεγγίσετε το Κλέφτικο μόνο από θαλάσσης, με τουριστικά καραβάκια που αναχωρούν από τον Αδάμαντα.
 
3. Άντονι Κουίν, Ρόδος
Σε απόσταση 17 χλμ. νότια από το κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, μεταξύ των ακτών Λαδικό και Φαληράκι εντοπίζεται η φημισμένη παραλία που φέρει το όνομα του μεγάλου πρωταγωνιστή του αμερικάνικου κινηματογράφου και έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύτερο κοινό από την ταινία «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε». Η παραλία Άντονι Κουίν περιβάλλεται από βράχια, τα οποία δημιουργούν μια εικόνα καταπληκτικής ομορφιάς. Διαθέτει κρυστάλλινα, καταπράσινα νερά, ψιλή άμμο και βότσαλο.
 
4. Μύρτος, Κεφαλονιά
Ο ονειρικός Μύρτος, μαγνητίζει τον επισκέπτη πριν ακόμα φτάσει εκεί, καθώς χαζεύει από ψηλά την αντίθεση που κάνει η απέραντη κατάλευκη αμμουδιά με τις εντυπωσιακές αποχρώσεις που παίρνουν τα νερά της θάλασσας. Η πολυβραβευμένη και χιλιοφωτογραφημένη παραλία, που φιγουράρει μονίμως σε λίστες με τις ωραιότερες του κόσμου, περιβάλλεται από κάθετα πανύψηλα βράχια με πρασινισμένες κορυφές κι έχει ψιλή άμμο, λεπτό ολόλευκο βοτσαλάκι και νερά που βαθαίνουν απότομα. Η δύση του ηλίου στο Μύρτο είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όσους αντέξουν τον καυτό ήλιο και μείνουν στην παραλία μέχρι αργά το απόγευμα.
 
5. Φαλάσαρνα, Χανιά
Μία από τις καλύτερες παραλίες για τους περισσότερους επισκέπτες των Χανίων, τα Φαλάσαρνα, βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού και σε απόσταση 51 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Η οργανωμένη παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά –εδώ θα νομίσετε ότι κολυμπάτε σε πισίνα– η οποία έχει βραβευτεί πολλές φορές ως η ομορφότερη του νομού, αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλάρωση κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Ένα από τα δυνατά σημεία της παραλίας είναι το ονειρικό ηλιοβασίλεμα που θα σας κρατήσει εδώ μέχρι το σούρουπο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24