search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:32
MENU CLOSE

Στη Μύκονο το Σάββατο το παραδοσιακό ξύλινο σκάφος από το Κατάρ

02.08.2019 18:14
Στη Μύκονο το Σάββατο το παραδοσιακό ξύλινο σκάφος από το Κατάρ - Media

 

Το 40μετρο παραδοσιακό ξύλινο σκάφος πρόκειται να φθάσει στη Μύκονο το Σάββατο 3 Αυγούστου και θα παραμείνει έως τη Δεύτερα 5 Αυγούστου 2019, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του προς τον Πειραιά και την Κέρκυρα.

Η εκδήλωση της άφιξης του σκάφους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 19.00, στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου, όπου και θα δέσει για δύο ημέρες.

Οι 16 ναυτικοί, που αποτελούν το πλήρωμα του σκάφους, θα υποδεχθούν τους κατοίκους της Μυκόνου και θα τους ξεναγήσουν στο σκάφος-Μουσείο, που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ και ταυτόχρονα προωθεί το γεγονός της διοργάνωσης στη χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας του Κατάρ στην Αθήνα.

Το Al Mubaraki, όπως ονομάζεται το σκάφος, με 16 Καταρινούς ναυτικούς σε ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών, θα διανύσει 4.000 ναυτικά μίλια, επισκεπτόμενο έντεκα συνολικά λιμάνια. Στη Μύκονο πλέει μετά τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς Πειραιά, Κέρκυρα, Άγιους Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.

Το 40μετρο σκάφος κατασκευάστηκε το 1983 και είναι μοναδικό στο είδος του, μιας και συνδυάζει τη ναυτική κληρονομιά του Κατάρ με τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας, όπως επισημαίνεται. Μέσω αυτού, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Kατάρ -«Κatara»- υλοποιεί ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022, σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου, προστίθεται.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το σκάφος θα είναι επισκέψιμο για το κοινό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:30