search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:52
MENU CLOSE

Θλίψη: Έφυγε πρόωρα η αρχαιολόγος Μαρία Νικολούδη

02.08.2019 18:28
Θλίψη: Έφυγε πρόωρα η αρχαιολόγος Μαρία Νικολούδη - Media
 
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών η αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Νικολούδη
 
Γεννημένη το 1969 με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, η Μαρία Νικολούδη ήταν παντρεμένη με τον καθηγητή Γιώργο Κατσαράκη και μητέρα δύο παιδιών.
 
Απόφοιτος του Ιστορικού και Αρχαιολογικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Κλασικών σπουδών του Πανεπιστημίου King’s College London με ειδίκευση στην αρχαία ελληνική πλαστική, είχε άριστη επιστημονική κατάρτιση και σημαντικό ανασκαφικό και επιστημονικό έργο. Από το 2006 υπηρετούσε στο υπουργείο Πολιτισμού.
 
Η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια της αρχαιολόγου Μαρίας Νικολούδη:
 
«Μια νέα γυναίκα, μητέρα και άξια αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, η Μαρία Νικολούδη, έφυγε πρόωρα από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς της ανθρώπους και τους συναδέλφους της.
 
Η Μαρία Νικολούδη ξεχώριζε για την εξαιρετική της επιστημονική κατάρτιση, τις άριστες σπουδές της, καθώς και για το σημαντικό ανασκαφικό έργο που είχε να παρουσιάσει, από το 2006 που υπηρετούσε στο υπουργείο Πολιτισμού.
 
Σημαντικές αρχαιότητες από τη Φαιστό και τη Γόρτυνα, πρόκειται να εκτεθούν στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς, χάρις και στη δική της άοκνη και αφοσιωμένη εργασία. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της, καθώς και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15