search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:34
MENU CLOSE

Καιρός: Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα – Στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

03.08.2019 07:41
kavsonas-1.jpg

 

Σήμερα είναι η θερμότερη μέρα του κύματος των υψηλών θερμοκρασιών, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά μέρη της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η θερμοκρασία θα φτάσει στη Θεσσαλία τους 41 – 42 βαθμούς, στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία, Φθιώτιδα) τους 40 – 41, ενώ στην Ανατολική Πελοπόννησο και στην Αττική τους 37 – 39.

Οι συνθήκες στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα δημιουργήσουν υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας για την εκδήλωση και την εξάπλωση πυρκαγιών, οπότε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση, προειδοποιεί το ΕΑΑ-meteo.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τα ποσοστά υγρασίας, θα αυξήσουν το δείκτη δυσφορίας, κάνοντας το αίσθημα της ζέστης ακόμα πιο έντονο. Ο δείκτης δυσφορίας θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα το Σάββατο ιδίως στη Θεσσαλία και στα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία και Φθιώτιδα).

Παράλληλα, τις θερμές ώρες σήμερα, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια, αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 40 και κατά τόπους 41 και πιθανόν στη Θεσσαλία 42 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια μετά το μεσημέρι τοπικά εως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 και στην Κρήτη τοπικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Κυριακή, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου παροδικές νεφώσεις και, έως το μεσημέρι, τοπικοί όμβροι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:34