search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:10
MENU CLOSE

«Έφυγε» ο Γκίντερ Μπένγκτσον – άλλοτε προπονητής σε ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

03.08.2019 15:33
«Έφυγε» ο Γκίντερ Μπένγκτσον – άλλοτε προπονητής σε ΠΑΟ και ΠΑΟΚ - Media

 

Την απώλεια του Γκίντερ Μπένγκτσον θρηνεί το σουηδικό ποδόσφαιρο. Ο παλαίμαχος προπονητής, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, μετά από μακροχρόνια αρρώστια.

Ο Μπένγκτσον συνέδεσε το όνομά του με τη Γκέτεμποργκ, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός του Σβεν Γκόραν Έρικσον το 1982, ενώ πέντε χρόνια αργότερα, οδήγησε τη σουηδική ομάδα στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της, με την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA.

Τον Ιανουάριο του 1988 μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με τον οποίο κατέκτησε δύο Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ, πριν αποχωρήσει τον Νοέμβριο του 1989. Επέστρεψε στη χώρα μας το 1996 και συγκεκριμένα τον Μάιο, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, στον οποίο δεν μακροημέρευσε, αφού απομακρύνθηκε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Ακολούθησε ένα πέρασμα από την Κύπρο και τον Απόλλωνα Λεμεσού, ενώ η τελευταία ομάδα της καριέρας του ήταν η Μόλντε τη διετία 2001-2003.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Σουηδού προπονητή εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που αναφέρει:

«Ένας από τους προπονητές που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Gunder Bengtsson έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο Σουηδός εργάστηκε στο Τριφύλλι από τον Ιανουάριο του 1988 έως το Νοέμβριο του 1989. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 2 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ».

 

Πηγή:sport-fm.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:10