search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:44
MENU CLOSE

Τους 41 βαθμούς άγγιξε ο υδράργυρος – Δεν μπορούσες να κυκλοφορήσεις έξω από τη ζέστη

03.08.2019 17:32
Τους 41 βαθμούς άγγιξε ο υδράργυρος – Δεν μπορούσες να κυκλοφορήσεις έξω από τη ζέστη  - Media

 

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνιχτική. Έπαιρνες αναπνοή και ένιωθες να «καίγονται» τα πνευμόνια σου από τη ζέστη. Ακόμη και εκείνοι που βρέθηκαν στις παραλίες όλη την ώρα ήταν στη θάλασσα για να δροσιστούν.

Σύμφωνα με το meteo, τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, όπως αναμενόταν από τα προγνωστικά, οι μέγιστες θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στον Θεολόγο Φθιώτιδας το θερμόμετρο έδειξε 41,4 βαθμούς Κελσίου, ενώ τρεις βαθμούς χαμηλότερη, 41,1 ⁰C, ήταν η θερμοκρασία στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας. Στους 40,9 βαθμούς Κελσίου ήταν η θερμοκρασία στη Λάρισα και την Τανάγρα.

Ανάσα δροσιάς από το βράδυ του Σαββάτου

Την Κυριακή σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται θερμοκρασίες 3-4 βαθμούς χαμηλότερες από εκείνες του Σαββάτου. Το κύμα καύσωνα, θα αρχίσει να υποχωρεί και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση. Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθούν βροχές.

 Το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου (03-8-2019) πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα.

 Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (03-8-2019) στο Ιόνιο και βαθμιαία στην ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Επιπλέον, την Κυριακή (04-8-2019) προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου περίπου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:41