search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:40
MENU CLOSE

HBO: Ετοιμάζει νέα σειρά που μοιάζει με το «Game of Thrones»

05.08.2019 13:18
HBO: Ετοιμάζει νέα σειρά που μοιάζει με το «Game of Thrones» - Media

 

Η νέα υπηρεσία streaming HBO Max θα φιλοξενήσει, σύμφωνα με το Έθνος, τη διασκευή του best seller της Μάντλιν Μίλερ, «Κίρκη», που διηγείται με μοντέρνο τρόπο την ιστορία της μάγισσας Κίρκης και μεταφέρει τα γεγονότα της Οδύσσειας με μια φεμινιστική οπτική.

Πολύ συχνά, οι γυναίκες στην αρχαία ελληνική μυθολογία κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες. είναι είτε δολοφονικές μέγαιρες με φριχτή κατάληξη είτε ενάρετα και τραγικά πιόνια με αμελητέα επίδραση.

Η Κίρκη είναι διαφορετική. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες της αρχαιότητας που επιτρέπεται να έχει δύναμη και δεν τιμωρείται γι’ αυτό στο τέλος της ιστορίας. Δεν είναι ούτε μοχθηρή ούτε αθώα, αλλά πολυσύνθετη.

Η Κίρκη αντιπροσωπεύει τη γυναικεία δύναμη και αυτό προκαλεί και τρομάζει. Είναι η γυναίκα που έχει περισσότερη δύναμη απ’ όση η κοινωνία λέει ότι πρέπει να έχει.

Η Μίλερ, με ιδιαίτερο λυρισμό και μαεστρία, υφαίνει τον χαρακτήρα της Κίρκης μεταφέροντας τα μυθικά τέρατα και τις περιπέτειές της στο σήμερα και αποδεικνύοντας πόσο επίκαιρη παραμένει η ιστορία της.

Την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου ανέλαβαν οι Rick Jaffa και Amanda Silver των «Planet of the Apes» και «Jurassic World», μαζί με καθήκοντα εκτελεστικών παραγωγών.

Οι δυο τους μοιράζονται το σενάριο του live action remake της «Μουλάν» για λογαριασμό της Disney, που θα βγει στις αίθουσες το 2020.

Η σειρά θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια και μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε πότε θα κάνει πρεμιέρα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52