search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:17
MENU CLOSE

Κόλαση φωτιάς σε αποθήκες πυρομαχικών στην Σιβηρία

05.08.2019 15:13
Κόλαση φωτιάς σε αποθήκες πυρομαχικών στην Σιβηρία - Media

 

Επτά άτομα, μεταξύ των οποίων δύο στρατιωτικοί, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο καθώς τραυματίσθηκαν από θραύσματα πυρομαχικών, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Κρασνογιάρσκ, προκαλώντας εκτεταμένη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της, ενώ το πρακτορείο TASS μεταδίδει ότι υπάρχει κι ένας νεκρός στρατιωτικός. Από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί 11.000 άτομα.

Από τις αποθήκες απομακρύνθηκε όλο το προσωπικό ενώ οι αρχές άρχισαν να εκκενώνουν τα χωριά Κάμενκα και Νόβι Ουλούι, που βρίσκονται κοντά στις αποθήκες, αλλά και την περιοχή σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων, καθώς τα θραύσματα από τις οβίδες φθάνουν σε απόσταση 15 χιλιομέτρων.

Στις αποθήκες πυρομαχικών υπήρχαν συνολικά 40.000 οβίδες πυροβολικού διαμετρήματος 125 και 152 χιλιοστών.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 13.00 ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδος) σε αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού στρατού που βρίσκονται μεταξύ των χωριών Ατσίνσκ και Κάμενκα. Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια πολλών σπιτιών σε παραπλήσιους οικισμούς και χωριά.

Το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης Ατσίνσκ, μεταδίδει ότι οι κάτοικοι από το χωριό Καμένκα μεταφέρονται στο Ατσίνσκ, ενώ συζητείται η απομάκρυνση των κατοίκων από δύο ακόμη χωριά.

Εκκενώνεται επίσης μια παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή του Ατσίνσκ. Ο δήμαρχος της πόλης Ατσίνσκ Ιλάι Αχμάτοφ δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους, αλλά πηγή στις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους 1000 άτομα.

Ωστόσο λίγο αργότερα ανακοινώθηκε από τις αρχές της πόλης Ατσίνσκ, ότι από την περιοχή του Ατσίνσκ στην οποία κατοικούν 100.000 άνθρωποι, έχουν απομακρυνθεί 11.000 άτομα .

Η πρόσβαση στις αποθήκες έχει αποκλειστεί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις του στρατού καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά που προκλήθηκε από τις διαδοχικές εκρήξεις. O Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έστειλε στην περιοχή τον αναπληρωτή του Νμτίτρι Μπουλγκάκοφ για να επιληφθεί της κατάστασης.Η ρωσική μονάδα παραγωγής αλουμινίου Rusal, που βρίσκεται κοντά στις αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή Ατσίνσκ, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16