search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:28
MENU CLOSE

Χρηματιστήριο: Καλοκαιρινό μπουρίνι, από διεθνείς αγορές και Fitch

05.08.2019 16:17
Σφυροκόπημα στις τράπεζες «γκρέμισε» το Χρηματιστήριο κάτω από τις 600 μονάδες - Media

 

Η επιδεινούμενη εικόνα στις διεθνείς αγορές, σε συνδυασμό με την άρνηση της Fitch να αναβαθμίσει το ελληνικό αξιόχρεο (επιβεβαίωσε την αξιολόγηση “ΒΒ-“ για την Ελλάδα, ενώ διατήρησε σταθερό το outlook) και να μην επιβεβαιώσει τα βραχυπρόθεσμα “στοιχήματα” τωνtraders, που πόνταραν στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, τουλάχιστον, κατά μία μονάδα, έφεραν το σημερινό “mini sell off” στο Χ.Α., με τους βασικούς δείκτες του ελληνικού χρηματιστηρίου να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές στα χαμηλά ημέρας.

Να σημειωθεί ότι ο γενικός δείκτης συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις με αθροιστικές απώλειες 5,41% και ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ισόποσες πτωτικές συνεδριάσεις, με αθροιστικές απώλειες 12,66%, ενώ το σημερινό “ξεπούλημα” συνοδεύτηκε και από αξιοπρόσεκτη αύξηση του τζίρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο τζίρος έφθασε στα 87 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 2,8 εκατ. αφορούσαν “πακέτα”, ενώ ο γενικός δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, έφθασε να υποχωρεί μέχρι τις 850,89 (-3,87%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 851,2 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 3,83%.

Το -8,15% του τραπεζικού δείκτη, αλλά και η τελική εικόνα στο ταμπλό των τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών, για το ποιος κλάδος ηγήθηκε της σημερινής πτωτικής κίνησης (Alpha Bank -8,06%, Eurobank -7,33%, Εθνική -8,22% και Πειραιώς -10,24%).

Μένοντας στον τραπεζικό κλάδο, στην μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, μετά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, στέκεται η Citi και θέτει νέες τιμές στόχους για τις τραπεζικές μετοχές. Σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε θετική επανατιμολόγηση των τίτλων που κατέχουν οι τράπεζες και φθηνότερο κόστος κεφαλαίων.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:25