search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:56
MENU CLOSE

Δημόσια συγγνώμη από την αστυνομία του Τέξας για την εικόνα «δουλείας»

07.08.2019 14:03
Δημόσια συγγνώμη από την αστυνομία του Τέξας για την εικόνα «δουλείας» - Media

 

Την παγκόσμια οργή και κατακραυγή προκάλεσε ένα περιστατικό που δημοσιεύτηκε στα social media και αμέσως έγινε viral: δύο έφιπποι λευκοί αστυνομικοί σέρνουν κρατώντας από σχοινί έναν μαύρο που φορούσε χειροπέδες σε δρόμο της πόλης Γκάλβεστον του Τέξας.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο άνδρας – ο 43χρονος άστεγος Ντόναλντ Νίλι, με διανοητικά προβλήματα – συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε ιδιωτικό χώρο και οι αστυνομικοί που το συνέλαβαν προτίμησαν να τον «περιφέρουν» στους δρόμους της πόλης δεμένο με το σκοινί αντί να περιμένουν το περιπολικό όχημα, που θα τον μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα.

Το βίντεο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media, καθώς οι χρήστες σχολίασαν ότι η εικόνα θυμίζει τις εποχές δουλείας στον αμερικανικό Νότο.

Μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα και το σάλο που προκλήθηκε, η αστυνομία του Γκάλβεστον ζήτησε δημόσια συγγνώμη, «για την κακή κρίση των δύο αστυνομικών, που εφήρμοσαν μια τεχνική μεταφοράς συλληφθέντων για την οποία έχουν εκπαιδευτεί, ενώ θα μπορούσαν να περιμένουν να φθάσει ένα περιπολικό στο σημείο».

Το Τμήμα ανακοίνωσε ότι αυτός ο τρόπος μεταγωγής δεν είναι ο καταλληλότερος σε τέτοιες περιπτώσεις και χρησιμοποιήθηκε λανθασμένα και ότι θα διακόψει την επίμαχη πρακτική διότι αντιλαμβάνεται την αρνητική εντύπωση που υπάρχει.

Διευκρίνισε ωστόσο πως η απόφαση για αυτή την μέθοδο «μεταφοράς» του κρατούμενου επιλέχθηκε διότι δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο μέσο ενώ προσέθεσε πως οι αστυνομικοί δεν τραβούσαν με σχοινί τον κ. Νιλ.

«Οι άνδρες μου δεν είχαν κακή πρόθεση την ώρα της σύλληψης αλλά αλλάξαμε αμέσως την πολιτική μας ώστε να αποτρέψουμε την χρήση αυτής της τεχνικής», προσέθεσε ο αρχηγός του Τμήματος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55